La Μπάντες (Α.Π.Θ. edition)

Μία ιδιαίτερη συναυλία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας. Οι φοιτητικές μπάντες “No Peretero”, “The nobel prize band”, “Bye paula”, «Μουσικοφρένεια», οι «Ακουστικές Επιρροές» και “Seyh Su” τραγούδησαν κάτω από τα αστέρια, παρουσίασαν τη δουλειά τους και κατέπληξαν μικρούς και μεγάλους, αποκτώντας νέους fans.

No Peretero

Η Χριστίνα Βλαχοδήμου και ο Χριστόφορος Μπεζανάς είναι δύο ταλαντούχοι νέοι και κολλητοί από παλιά. Φέτος, αποφάσισαν να αφήσουν το στίγμα τους στη μουσική σκηνή ενώνοντας τις φωνές τους και δημιουργώντας το συγκρότημα “No Peretero”. Ένα όνομα, το οποίο, όπως δηλώνουν, βρήκαν εντελώς τυχαία.

«Για μένα η μουσική ενώνει. Την στιγμή που αυτή ηχεί δυνατά, όλοι θέλουν απλά να διασκεδάσουν, χωρίς έχθρες και ανταγωνισμούς», δήλωσε η Χριστίνα Βλαχοδήμου, φοιτήτρια Μουσικολογίας του Α.Π.Θ.

Οι “No Peretero” δέχονται νέα μέλη με μεράκι, αγάπη για την μουσική και χωρίς απαραίτητες μουσικές γνώσεις.

Τhe Nobel Prize Band

Οι “Τhe Nobel Prize Band” αποτελούνται από δύο άτομα, τον Χρήστο Μουρελάμο και την Έλενα Πιτατζή. Ξεκίνησαν να παίζουν κλασικά ελληνικά κομμάτια, ωστόσο λόγω της επιρροής που δέχτηκαν από την τζαζ, αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο των Blues.

«Μέσα από τα τραγούδια ο καθένας μπορεί να πιστέψει στον εαυτό του και να κάνει μεγάλα πράγματα», δήλωσε ο Χρήστος Μουρελάμος. Η Φοιτητική Εβδομάδα δίνει σε αυτούς ένα μεγάλο πάτημα για να αναδείξουν το ταλέντο και τη δουλειά τους. «Μας κάνει χαρούμενους να βλέπουμε τον κόσμο να αγαπάει την μουσική και να στηρίζει τα νέα συγκροτήματα στο ξεκίνημά τους», σχολίασε η Έλενα Πιτατζή.

Το συγκρότημα αριθμεί περίπου τρία χρόνια δυναμικής παρουσίας στον χώρο.

Bye paula

Δύο εκρηκτικές προσωπικότητες, η Μαριάννα Συραγοπούλου και η Έλενα Ζυμπίδου, μας μιλούν για το πώς τους ένωσε η μουσική. Δημιούργησαν το συγκρότημά τους το 2016.

Το όνομα της μπάντας, “Bye paula”, προέρχεται από την αγγλική λέξη bipolar, που σημαίνει διπολικός. «Σκεφτήκαμε πως μας αντιπροσωπεύει απόλυτα, καθώς είμαστε δύο εντελώς διαφορετικά άτομα, ωστόσο σε ζητήματα μουσικής είναι σαν να έχουμε ένα κοινό μυαλό», δηλώνουν. Όνειρό τους είναι να ακολουθήσουν κάποια μέρα τον δρόμο αυτό πιο επαγγελματικά.

Αυτό που θέλουν να περάσουν με την μουσική τους είναι η δική τους προσωπικότητα, με έναν πιο εναλλακτικό τρόπο. Η μουσική δεν είναι μόνο η διαφυγή τους, αλλά, πλέον, και σκοπός της ζωής τους.

Μουσικοφρένεια

«Κιθαρίστας ή ντράμερ»; Ό,τι κι αν ψάχνει κανείς μπορεί να το βρει στην «Μουσικοφρένεια», μία μπάντα τεσσάρων ατόμων με κιθάρα, ντραμς, αρμόνιο και μια φωνή.

Οι Σταύρος Σαββάκης, Γιώργος Ρένιος, Θοδωρής Μιχαηλίδης και Δανάη Γρανούζη αποτελούν τα μέλη του νεοσύστατου αυτού συγκροτήματος, που ξεκίνησε μόλις πριν λίγους μήνες.

Κινούνται κυρίως στον χώρο του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού. «Το παν για εμάς είναι να νιώθουμε τον κόσμο να διασκεδάζει και να περνάει καλά μέσα από την μουσική μας», δήλωσε ο Σταύρος Σαββάκης. Για τους ίδιους, σημαντικό είναι η εκτέλεση των κομματιών να είναι διαφορετική από την αρχική, ώστε να δίνουν την δική τους νότα σε κάθε τραγούδι.

Ακουστικές επιρροές

Μία ακόμη, σχετικά καινούργια στον χώρο, μπάντα έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην Φοιτητική Εβδομάδα του Α.Π.Θ. Οι «Ακουστικές επιρροές» δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την δράση και έτοιμοι να συμμετάσχουν ξανά και του χρόνου.

Οι Αλέξανδρος Μπαρμπούτης, Γιώργος Πάττας, Ευτυχία Σίντου και Στέλιος Μέρκος ένωσαν τις δυνάμεις, τις φωνές αλλά και το πάθος τους και μας παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα το βράδυ της Παρασκευής.

«Αυτό που επιδιώκουμε μέσα από την μουσική μας είναι να επηρεάζουμε θετικά τον κόσμο», δήλωσαν οι Αλέξανδρος Μπαρμπούτης και Γιώργος Πάττας. Κυρίως τους ενδιαφέρει να προκαλούν έντονα συναισθήματα στον κοινό και να δημιουργούν μία ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Seyh Su

Αντιδραστική, ροκ και καινοτόμα, η Άννα Σεμελίδου δεν κάνει cover, αλλά τραγουδάει τα δικά της πρωτότυπα τραγούδια. Επέλεξε το όνομα “Seyh Su” για την προώθηση της δουλειάς της. Αν και από μικρή ανήκε σε συγκροτήματα, αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα και, όπως αναφέρει, γράφει για την ίδια, ώστε να εκφράζεται.

Είναι η πρώτη χρονιά που συμμετέχει στην Φοιτητική Εβδομάδα και ήταν μία μοναδική εμπειρία για αυτήν. Αυτό που της μένει είναι η διάθεση και η ενέργεια του κοινού.

«Προσπαθώ να προτρέψω τον κόσμο να τολμήσει, καθώς πράγματα που φαντάζουν δύσκολα χωρίς βοήθεια, μπορούν να επιτευχθούν αν πιστέψει κανείς στις δικές του δυνάμεις».

_______

Keep Rocking, λοιπόν, μέχρι την επόμενη συναυλία!

Την Τετάρτη 29 Μαΐου και ώρα 21:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη συναυλία στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας. Ο χώρος διεξαγωγής είναι τα γρασίδια της Φιλοσοφικής ΑΠΘ και η συναυλία έχει τίτλο «Κλασικός Rock Έρωτας κάτω απ’ τα αστέρια».

No related posts.