Βλέποντας μέσα από τα μάτια των ατόμων σε απεξάρτηση

Φωτογραφική Έκθεση «ΙΑΝΟΣ»

Με πρωτοβουλία της Διεπιστημονικής Επιτροπής Μελέτης Προτάσεων για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης φιλοξενεί από τις 20 έως τις 24 Μαΐου και ώρες 10:00-15:30 τη Φωτογραφική Έκθεση του Τμήματος Αποκατάστασης Εξαρτημένων «ΙΑΝΟΣ». Οι φωτογραφίες αποτελούν έργα όσων συμμετέχουν στο Φωτογραφικό Εργαστήρι, το οποίο είναι μία από τις πολλές καινοτόμες δράσεις της Θεραπευτικής Κοινότητας Καρτερών.

Μέσα από τη Θεραπευτική Κοινότητα Καρτερών, όπου η απεξάρτηση διαρκεί εννέα μήνες, δίνεται έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη, στη δημιουργία μίας καθημερινότητας που δεν θα υπαγορεύεται από την εξάρτηση, αλλά και στη σταδιακή προετοιμασία «μέσα από τη λογική της προσφοράς, της καθαρότητας και της αλλαγής του τρόπου σκέψης για την ψυχοθεραπευτική και πρακτική κοινωνική επανένταξη που ακολουθεί», σύμφωνα με τον Γιώργο Αναστασιάδη, Ειδικό Θεραπευτή.

Πολλές από τις φωτογραφίες της Έκθεσης απεικονίζουν καθημερινές στιγμές από τις δραστηριότητες που προσφέρει η Θεραπευτική Κοινότητα Καρτερών, όπως η συμμετοχή στο Αγρόκτημα. Χαρακτηριστικό των φωτογραφιών, οι οποίες έχουν ως πρωταγωνιστές κυρίως τη φύση, το φως, τα χρώματα και τον άνθρωπο, είναι η αποτύπωση της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

Η Έκθεση στο σύνολό της είναι μία δυνατή δήλωση, μία χαρτογράφηση των αναζητήσεων, των προσανατολισμών, της ανάγκης για προσωπική αλλαγή των μελών της Ομάδας Φωτογραφίας, αποδεικνύοντας τη σημασία της καλλιτεχνικής ενασχόλησης και της δημιουργικής έκφρασης, και, συγχρόνως, καταδεικνύοντας το πώς η Φωτογραφία έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους ανθρώπους μέσα από μεμονωμένες στιγμές να δουν πιο ουσιαστικά τη ζωή.

Η είσοδος για όσους/ες επισκεφθούν τη φωτογραφική Έκθεση είναι ελεύθερη!

Related posts:

  1. Ένα, δύο, τρία… ΚΛΙΚ
  2. Η Κινηματογραφική Ομάδα της Οδοντιατρικής
  3. Το σύστημα βγάζει #Error404
  4. Βία κατά των γυναικών: ευαισθητοποιήσου και ευαισθητοποίησε τους γύρω σου