Η ενημέρωση σώζει ζωές!

Την Τετάρτη 15 Μαΐου και την Πέμπτη 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με την δράση της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) από την ομάδα “Will you… marrow me?” για έλλειψη εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Η ομάδα “Will you… marrow me?”, η οποία συνεργάζεται με την οργάνωση «Όραμα Ελπίδας», στοχεύει στην καλύτερη ενημέρωση των νέων για τη δράση της, καθώς και στην αύξησή του αριθμού των δοτών μυελού των οστών της Βορείου Ελλάδος. Ανησυχία όλων των μελών της ομάδας είναι η απουσία ενημέρωσης και η προκατάληψη για τη διαδικασία που ακολουθεί κάποιος που επιθυμεί να γίνει δότης.

Η διαδικασία είναι απλή. Αρχικά ο εθελοντής δίνει λίγο από το σάλιο του και αυτόματα γίνεται μέλος της Πανελλήνιας Τράπεζας Εθελοντών Δοτών, όπου ελέγχεται η συμβατότητα του με κάποιον ασθενή παγκοσμίως, με τη βοήθεια της οργάνωσης «Όραμα Ελπίδας». Σε περίπτωση που υπάρχει συμβατότητα, τότε ο αρμόδιος φορέας προτείνει μία σειρά εξετάσεων, οι οποίες καλύπτονται οικονομικά από την οργάνωσή. Μόνο εάν ο δότης θεωρηθεί υγιής, η διαδικασία ολοκληρώνεται δίνοντας μυελό.

Το κίνητρο των περισσότερων φοιτητών, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, είναι η παθητικότητα της Ελλάδας στο ζήτημα του εθελοντισμού, γενικότερα, αλλά και η μεγάλη αναγκαιότητα μυελού των οστών ειδικότερα. Η επικοινωνία με τις υπεύθυνες οργανώσεις και ομάδες γίνεται μέσω των ιστοσελίδων τους:
eefie.org/willyoumarrowme
oramaelpidas.gr

Γίνε και εσύ δότης μυελού των οστών και βοήθησε να σωθεί μία ζωή!

Related posts:

  1. Rugby Rebels: Οι «επαναστάτες» του ράγκμπι από τη Θεσσαλονίκη
  2. Εικαστική έκθεση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Α.Π.Θ.
  3. Ένα, δύο, τρία… ΚΛΙΚ
  4. Η Κινηματογραφική Ομάδα της Οδοντιατρικής
  5. Ένας πρωτότυπος τρόπος προβολής ταινιών
  6. Βία κατά των γυναικών: ευαισθητοποιήσου και ευαισθητοποίησε τους γύρω σου