Ένας πρωτότυπος τρόπος προβολής ταινιών

Προβολές κινηματογραφικών ταινιών με τη συνοδεία του “Pikap Radio” άνοιξαν την φετινή Φοιτητική Εβδομάδα του Α.Π.Θ. Η Ελένη Εφέογλου, διδάσκουσα του τμήματος Κινηματογράφου, σε συνεργασία με τους φοιτητές της, στο πλαίσιο του μαθήματος «Διεύθυνση Φωτογραφίας», επιχειρούν την οπτικοποίηση των κινηματογραφικών κινημάτων του 20ου αιώνα. Αφορμή για τη δράση αποτέλεσε η ταινία “Manifesto” (2015), του καλλιτέχνη και κινηματογραφιστή Julian Rosefedlt.

Στο επάνω όροφο του café “Το Pikap” έχει στηθεί η μικρή αίθουσα προβολής “The Room”, όπου πραγματοποιούνται οι προβολές αυτής της καλλιτεχνικής προσπάθειας. Μίας προσπάθειας που συνδέει τον Κινηματογράφο με τη σύγχρονη καλλιτεχνική ενασχόληση και με τα υπόλοιπα εκφραστικά και εικαστικά Μέσα, όπως η μουσική, η λογοτεχνία, το θέατρο και η ποίηση.

Όπως δήλωσε η κ. Εφέογλου «ακόμα και αν κάποιος δεν διαθέτει εξειδικευμένες κινηματογραφικές γνώσεις μπορεί να παρατηρήσει στην προβολή στοιχεία και χαρακτηριστικά κάθε κινήματος, όπως αυτά ορίστηκαν από τους αντιπροσωπευτικούς καλλιτέχνες των κινημάτων (π.χ. Dali)».

Η Έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό από Τρίτη 13 Μαΐου έως Σάββατο 18 Μαΐου, από τις 14:00 μέχρι τις 21:00, στο café-radio “To Pikap”, στην οδό Ολύμπου 57.

Related posts:

  1. Rugby Rebels: Οι «επαναστάτες» του ράγκμπι από τη Θεσσαλονίκη
  2. Εικαστική έκθεση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Α.Π.Θ.