Ένα, δύο, τρία… ΚΛΙΚ

Μετρώντας ήδη 32 χρόνια ενεργής λειτουργίας, ο Φωτογραφικός Όμιλος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Φ.Ο.Α.Π.Θ.) καλεί και φέτος άτομα όλων των ηλικιών, φοιτητές και μη, στην ετήσια έκθεσή του. Ελάτε να γνωρίσετε τον καλλιτεχνικό αυτό κόσμο των «κλικ», στο Ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ 16-20 Μαΐου από τις 9:00 έως και τις 15:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες.

Η φωτογραφία αποτελούσε ανέκαθεν την μη λεκτική αποτύπωση της πραγματικότητας. Έτσι, συνεπείς για ακόμα μία φορά στο ραντεβού τους, όλα τα μέλη του Ομίλου θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν ένα διάλογο μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού μέσω των φωτογραφιών τους. Με βάση προσωπικά βιώματα, αντιλήψεις και ιδεολογίες προκύπτουν έντονες εικόνες που στοχεύουν σε μια έντονη αλληλεπίδραση με τον κόσμο των φωτογραφιών και ταυτόχρονα στην ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά κοινωνικά και άλλα ζητήματα.

Οι επισκέπτες, λοιπόν, σύμφωνα με τον Νίκο Γαλαζούδη, έναν από τους υπεύθυνους καθηγητές του Ομίλου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς καινούρια άτομα που ήρθαν σε επαφή για πρώτη φορά με την φωτογραφική τέχνη, είδαν τα πράγματα στο πλαίσιο μιας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ξεκινώντας ως μία απλή προσπάθεια ανθρώπων που είχαν πάθος για την «όγδοη τέχνη», ο ερασιτεχνικός Φωτογραφικός Όμιλος του ΑΠΘ απευθύνεται κάθε χρόνο μαζικά στον κόσμο, ώστε να γνωρίσει τις διαφορετικές προσεγγίσεις της φωτογραφίας. Άλλωστε, ο Γρηγόρης Τσελεπίδης, φωτογράφος, με εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα, είπε ότι στον Όμιλο δείχνουν τους βασικούς δρόμους της φωτογραφίας. Από εκεί και πέρα, ο κάθε σπουδαστής επιλέγει το δικό του μονοπάτι, ώστε να εκφραστεί ελεύθερα και να εξωτερικεύσει στοιχεία του χαρακτήρα του.

Ερασιτέχνες θα εκθέσουν 2 έργα ο καθένας από την δική του μοναδική ματιά. Έργα που δημιουργήθηκαν μέσα από δράσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης μέχρι και την Κωνσταντινούπολη, όπου πρόσφατα περιηγήθηκαν μέλη του Ομίλου για να απαθανατίσουν τις όμορφες γειτονιές του τόπου αυτού.

Με ελεύθερο πνεύμα, δίχως να ακολουθούνται προκαθορισμένα πρότυπα και συγκεκριμένες τεχνικές, η έκθεση αυτή υπόσχεται μία αξέχαστη βόλτα στους γραφικούς και συνάμα ξεχωριστούς δρόμους της φωτογραφίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 19:00 την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Related posts:

  1. Rugby Rebels: Οι «επαναστάτες» του ράγκμπι από τη Θεσσαλονίκη
  2. Εικαστική έκθεση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Α.Π.Θ.
  3. Ένας πρωτότυπος τρόπος προβολής ταινιών