Ο Τζάκι Τσεν από την Ταιβάν είχε όνειρο να γυρίσει τον κόσμο!

Παρέα με ένα ποδήλατο και λίγες αποσκευές, ξεκίνησε το 2015 από την Αλάσκα για να πραγματοποιήσει τούτο το όνειρο. Σήμερα, τριάμισι χρόνια μετά, έχει περάσει από εξήντα δύο (62) χώρες και έχει διανύσει περισσότερα από πενήντα ένα (51) χιλιάδες χιλιόμετρα. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται κάπου στα βάθη της Τουρκίας, συνεχίζοντας το μοναδικό του ταξίδι.

«Δεν είμαι επαγγελματίας αθλητής ούτε πλούσιος, αλλά προσπάθησα πολύ για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Μ’ αυτό θέλω να δώσω ένα παράδειγμα και ένα κίνητρο σε όλους. Αφού τα κατάφερα εγώ, μπορεί ο οποιοσδήποτε», δηλώνει εμφανώς χαρούμενος.

Ένας Ισπανός φιλόσοφος είχε πει πως ο φασισμός θεραπεύεται διαβάζοντας και ο ρατσισμός ταξιδεύοντας. Ο Τζάκι είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Σ’ αυτά τα χρόνια που γυρίζει τον κόσμο δεν έχει αισθανθεί ποτέ φόβο, απειλή ή μοναξιά. Συναντά διαρκώς νέους ανθρώπους, που είναι ανοιχτοί να τον γνωρίσουν, να τον αγκαλιάσουν και να τον βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Ο τρόπος που προσεγγίζει το κάθε του ταξίδι είναι καθαρά ανθρωποκεντρικός. Δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα η καλύτερη θέα σ’ ένα μέρος ή το πώς θα τραβήξει την ομορφότερη φωτογραφία για να τη μοιραστεί στα social media. Επιθυμεί να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους και να ανακαλύπτει μέσω αυτών τα πιστεύω, την αντίληψη και τις συνήθειες του κάθε λαού.

«Όλο αυτό που κάνω δεν είναι απλώς μια διαδρομή ούτε ένα ξεκομμένο ταξίδι. Για μένα, είναι η πραγματική ζωή», συνεχίζει.

Ο σκοπός που πυροδότησε αυτή την περιήγηση είναι η μετάδοση των εμπειριών του, η γνωριμία των στιγμών που βίωσε στους φίλους, τους γνωστούς και τους αγνώστους. Μας εκμυστηρεύεται πως κρατά πολλές σημειώσεις και τελειώνοντας το ταξίδι του στον κόσμο, θα αφιερωθεί στη συγγραφή ενός βιβλίου με τα βιώματα και τα συμπεράσματά του.

Ο Ταϊβανέζος, που μαζί με το ποδήλατό του γυρνά τον κόσμο, είναι ένα δείγμα ισχυρής θέλησης, ένα δείγμα πίστης σε μια ιδέα, ένα δείγμα πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Ο Τζάκι Τσεν έχει ακόμα μπροστά του τριάντα οχτώ (38) χώρες στην Αφρική και την Ασία, για να φτάσει τις εκατό (100) και να επιστρέψει στην Ταιβάν το 2021, έχοντας εκπληρώσει τη μεγαλύτερή του ευχή.

No related posts.