Θεματικη

ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ;

Σχετικα αρθρα

Μοιρασου το!

Εύκολα τηγανητά banana-sticks

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Ευκολία: 1/4

Υλικά για 5 άτομα

  • 5 μπανάνες
  • ¼ φλ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • ¼ φλ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • 1 κ.γλ. Κανέλα
  • 1 βανίλια
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 1 & ½ κ.γλ. αλεύρι

Εκτέλεση

μπανάνες

  • Παίρνουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στα 3 (με το μεσαίο κομμάτι να είναι αισθητά μεγαλύτερο).
  • Ρίχνουμε τις άκρες σε ένα μπολ και κρατάμε το μεσαίο μέρος, το οποίο καρφώνουμε σε ένα ξυλάκι.
  • Τις τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν για μία ώρα.

μείγμα

  • Λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι τις άκρες των μπανανών στο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και το αβγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το σπορέλαιο και αναμειγνύουμε μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
  • Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει στο ψυγείο για 5 λεπτά.
    Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη και το μείγμα από το ψυγείο, και το αδειάζουμε σε ένα ψηλό και φαρδύ νεροπότηρο.
  • Βάζουμε στη φωτιά μία κατσαρόλα με μπόλικο σπορέλαιο και περιμένουμε να κάψει.
    Παίρνουμε τις μπανάνες μία-μία και τις βυθίζουμε στο μείγμα, μέχρι να καλυφθούν ολόκληρες και κατευθείαν τις ρίχνουμε να τηγανιστούν στο καυτό λάδι.
  • Τις βγάζουμε όταν ροδοκοκκινίσουν καλά.
  • Τις τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι.
  • Τις σερβίρουμε ζεστές και πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη, λιωμένη σοκολάτα ή καραμέλα και ό,τι άλλο προτιμάμε.

No related posts.