Κουλουράκια πασχαλινά σμυρνέικα

Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγού
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

για το άλειμμα

  • 1 κρόκος αυγού αραιωμένο σε λίγο νερό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα. Περιμένουμε να ενσωματωθεί ο ένας κρόκος μέχρι να ρίξουμε τον επόμενο.
  • Αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκάλι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε μέσα στο μίξερ.
  • Τέλος προσθέτουμε το γάλα, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε για 3 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και όταν δούμε ότι αρχίζει να μας δυσκολεύει πλάθουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να είναι αφράτη και εύπλαστη.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη μας στον πάγκο εργασίας και την αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε ταψάκια 30×40 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε τα κουλούρια με τον κρόκο αραιωμένο με νερό.
  • Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.

*Αναδημοσίευση από akispetretzikis.com.

No related posts.