Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα

Υλικά

  • 4 (ή 8 αν είναι πολύ μικρά) χοιρινά μπριζολάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο (φλούδα)
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 συσκευασίες (800 γραμμ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/2 πορτοκάλι (χυμός)
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρύζι ή πουρές για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ, κατά προτίµηση, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουµε τα χοιρινά µπριζολάκια 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουµε σε πιατέλα.
  • Στο ίδιο ελαιόλαδο ρίχνουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουµε για 4-5 λεπτά, µέχρι να µαραθούν ελαφρά.
  • Σβήνουµε µε το κρασί και αφήνουµε περίπου 2-3 λεπτά να εξατµιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
  • Προσθέτουµε τις ντοµάτες, τα χοιρινά µπριζολάκια, το ξίδι και το χυµό πορτοκαλιού.
  • Αλατοπιπερώνουµε.
  • Σκεπάζουµε το φαγητό και το σιγοβράζουµε για 20 λεπτά.
  • Βγάζουµε τα µπριζολάκια σε πιατέλα.
  • Μεταφέρουµε τη σάλτσα στο µπλέντερ και την πολτοποιούµε.
  • Περιχύνουµε τα µπριζολάκια µε τη σάλτσα.

*Αναδημοσίευση από argiro.gr.

No related posts.