Εκφράσου, ονειρέψου, χόρεψε!

«Όταν χορεύεις, γράφεις στη γη αυτό που θέλει να πει η ψυχή σου», έχει πει ο Καβάφης. Αυτό είναι αλήθεια. Μία ανεξήγητη δύναμη σε διακατέχει την ώρα που χορεύεις. Μία δύναμη που σου δίνει τέτοια ώθηση, που τις περισσότερες φορές πραγματοποιείς ακόμα πιο σταθερά το επόμενό σου βήμα, γεμάτος αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Ο χορός είναι κάτι που θαρρείς και σε κάνει πιο μεγάλο, πιο όμορφο, πιο δυναμικό. Μέσω αυτού, βρίσκεις και χάνεις τον εαυτό σου ταυτόχρονα. Έχεις τη δυνατότητα να ξεσπάσεις τη χαρά, τη θλίψη, τον θυμό, τον φόβο ή όποιο άλλο συναίσθημα σε κατακλύζει, μόνο και μόνο χορεύοντας. Από κλασικό μπαλέτο έως οποιοδήποτε άλλο χορευτικό είδος εκφράζει τον καθένα, ταιριάζει με τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του.

Βέβαια, οι στιγμές εκτόνωσης, έκφρασης και διασκέδασης που σου προσφέρει αυτή η ξεχωριστή τέχνη κορυφώνονται με το μαγικό συναίσθημα επί σκηνής, στην οποία όλα τα παραπάνω βιώνονται σε διπλάσιο βαθμό. Πρώτα το δημιουργικό άγχος στα παρασκήνια, και έπειτα, η διάχυτη μουσική που εκπέμπεται από τα ηχεία, σε συνδυασμό με την εκτέλεση της προκαθορισμένης χορογραφίας και την αλληλεπίδραση με το κοινό. Η αδρεναλίνη φτάνει στα ύψη και η ενέργεια που έχεις καταναλώσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χορευτικής σου χρονιάς απορρέει στο αποτέλεσμα εκείνης της παράστασης.

Άκου το τραγούδι, νιώσε τον ρυθμό και άφησε το σώμα σου να κινηθεί ελεύθερα. Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς πρωταθλητής χορού ούτε να το ακολουθεί ως επάγγελμα. Αρκεί να υπάρχει αγάπη για αυτό, η οποία πολύ πιθανόν μία μέρα να εξελιχθεί και σε αφοσίωση. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάθε σωματικής υποδομής μπορούν να χορέψουν. Μην αφήνεις τα στερεότυπα να σε επηρεάσουν.

Ίσως τα άτομα που δεν έχουν εντάξει τον χορό με κάποιον τρόπο στη ζωή τους να μην μπορέσουν να με καταλάβουν, να μην μπορέσουν, ίσως, να ταυτιστούν με τα όσα έχω πει παραπάνω. Πάντα, όμως, ενδέχεται να διαφοροποιηθεί μια άποψη. Φτάνει μόνο μία δοκιμή!

No related posts.