Top 5 σειρές που πρέπει να δεις… χθες

Τώρα που το όνειρο «φοιτητική ζωή» πραγματοποιήθηκε, ξέρω ότι έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο και ποιος ο πιο οικονομικός και διασκεδαστικός τρόπος για να τον ξοδέψετε; Μαζευτείτε, η φοιτητοπαρέα, σε ένα σπίτι, πάρτε σνακ, μπύρες και απολαύστε μια από τις αγαπημένες σας σειρές. Βέβαια το κύριο πρόβλημα είναι ποια σειρά να δείτε! Γι’ αυτό, φίλοι φοιτητές, θα σου δείξω τις πέντε πιο ωραίες σειρές που υπάρχουν εκεί έξω (κατά την γνώμη μου, την οποία όλοι ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθείτε):

5. Black Sails

Η σειρά πραγματεύεται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα 20 χρόνια πριν από την κλασσική νουβέλα του Rober Louis Stevenson, “Treasure Island”, σχετικά με τον Κάπτεν Φλιντ και το πλήρωμά του, όπως τα φαντάστηκαν οι Robert Levine και Jonathan E. Steinberg. Οι πειρατές του Νάσαου εμπλέκονται σε πολλές περιπέτειες μέσα στις τέσσερις σεζόν που η σειρά μας προσφέρει. Η δράση είναι αψεγάδιαστη, τόσο εντός όσο και εκτός θαλάσσης, αυτό, όμως, που με κέρδισε είναι οι έξυπνοι και καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες που εξελίσσονται συνεχώς. Το μόνο ψεγάδι της σειράς είναι, για πολλούς, το τέλος της, το οποίο προσωπικά βρήκα λίγο απογοητευτικό. Πρωταγωνιστούν οι: Jessica Parker Kennedy, Toby Stephens, Hannah New.

4. Lucifer

Ο βασιλιάς της κόλασης αποφασίζει ότι το κλίμα «εκεί κάτω» δεν του ταιριάζει και ξεκινά τις διακοπές του στο Los Angeles των Η.Π.Α., με σκοπό να εξερευνήσει το ανθρώπινο γένος. Η σειρά διαθέτει την κλασσική αστυνομική δράση που επιζητά κανείς μαζί, με μεγάλη ποσότητα σεξουαλικού χιούμορ. Δημιουργός: Tom Kapinos. Πρωταγωνιστούν οι: Lauren German, Tom Ellis, Kevin Alejandro.

3. La Casa De Papel (Η Τέλεια Ληστεία)

Ο ισπανικός πάταγος του 2017 περιγράφει το πώς μία μεγαλοφυία σχεδιάζει την τέλεια ληστεία στο νομισματοκοπείο της Moneda and Timbre, μαζί με μία περίεργη ομάδα κλεφτών. Η δράση και η αγωνία που παραθέτει η σειρά είναι άψογες, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την εξέλιξη στις σχέσεις μεταξύ των ληστών και όλα αυτά σε ένα ισπανικό περιτύλιγμα. Δημιουργός: Álex Pina. Πρωταγωνιστές: Úrsula Corberó, Itziar Ituño, Álvaro Morte.

2. Rick and Morty

Η πρώτη animated σειρά, στο παρόν αφιέρωμα, μετρά ήδη έξι χρόνια από το ξεκίνήμά της (2013) και μας παραπέμπει στην εκμετάλλευση που ασκεί ένας υπερ-επιστήμονας στον όχι-τόσο-λαμπρό-εγγονό του. Η σειρά συνδυάζει παράλληλα σύμπαντα, επιστημονική φαντασία και πολύ μπλακ χιούμορ, για να περάσει μηνύματα σχετικά με τη ζωή σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, γεγονός που κάνει το ένα επεισόδιο να μην είναι ποτέ αρκετό. Δημιουργοί: Dan Harmon, Justin Roiland. Πρωταγωνιστούν οι: Justin Roiland, Chris Parnell, Spencer Grammer.

1. Game of Thrones

Το υπερ-θέαμα του 2011 αναπαριστά τη μάχη μεταξύ εννέα οίκων για τον έλεγχο του Westeros, ενώ παράλληλα ένας στρατός από ζωντανούς-νεκρούς απειλεί να εξολοθρεύσει τα πάντα. Από κάθε άποψη, η σειρά (μέχρι τώρα) είναι εξαιρετική, η δράση και οι μάχες μένουν αξέχαστες, η εξέλιξη των χαρακτήρων είναι απρόβλεπτη και απότομη, αλλά σε καμία περίπτωση ενοχλητική, η πολυπλοκότητα της αρχής απλοποιείται κατά πολύ όσο εμβαθύνουμε στην ιστορία και, τέλος, η πληθώρα χαρακτήρων και οι πολλαπλές οπτικές είναι που σε κάνει να μην την βαριέσαι ποτέ. Το “Game of Thrones” δεν είναι απλώς μία σειρά, αλλά ένα παράδειγμα προς μίμηση για όσες σειρές πραγματεύονται ένα κοινό γενικό πλαίσιο. Η φιλική μου συμβουλή είναι να μην θεωρήσεις κανένα χαρακτήρα ως τον αγαπημένο σου, γιατί μάλλον… πεθαίνει! Δημιουργοί: David Benioff, D.B. Weiss. Πρωταγωνιστές: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington.

Υ.Γ. όποιος δεν έχει δει “Game of Thrones” από σήμερα θεωρείται παράνομος.

No related posts.