Ευφυΐα και πηγαίο χιούμορ

Τους γνωρίσαμε μέσα από τη συχνότητα του MEGA και τη σειρά επεισοδίων αυτοσχεδιασμού «Κάψε το σενάριο». Και μπορεί το MEGA να μην υπάρχει πια, όμως οι ίδιοι προχωρούν και προοδεύουν. Το «Κάψε το σενάριο» ανεβαίνει, πλέον, κάθε Πέμπτη στο Ίντερνετ, ενώ οι ίδιοι, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μεταφέρουν το ταλέντο τους και στο «Θέατρο Ζήνα», με την παράσταση “Tailor Made Comedy”. Ο λόγος για τους Λάμπρο Φισφή, Δημήτρη Μακαλιά και Ζήση Ρούμπο!

Πηγαίνοντας στο θέατρο των Εξαρχείων για να τους παρακολουθήσω από κοντά, ήμουν, έτσι κι αλλιώς, θετικά διακείμενος γι’ αυτό που επρόκειτο να δω. Η αλήθεια είναι ότι άργησα να βρω πάρκινγκ (Σάββατο βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, βλέπετε), οπότε μπήκα στην αίθουσα αγχωμένος -τη στιγμή που ακουγόταν το τρίτο κουδούνι- και χωρίς να προλάβω να «μελετήσω» τον κόσμο που είχε έρθει να παρακολουθήσει την παράσταση. Με μία πρόχειρη ματιά, είδα πολλή νεολαία, μικρά παιδιά που είχαν έρθει με τους γονείς τους, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, μέχρι 50-55 ετών.

Σε λίγα λεπτά, οι τρεις performers ανέβηκαν στη σκηνή και το… πάρτι γέλιου ξεκίνησε. Ευστροφία, ταχύτητα, αυτοσαρκασμός και πειράγματα στο κοινό συνέθεσαν ένα παζλ αυθεντικής κωμωδίας, ενός είδους θεάτρου που δε συναντάται, συχνά, στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί πρόκειται για μία παράσταση, που στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της είναι αυτοσχεδιασμός, στα πρότυπα της νέας version του «Κάψε το σενάριο», που ανεβαίνει κάθε εβδομάδα στο Διαδίκτυο. ΟΚ, υπάρχει και μία σκαλέτα και κάποια μοτίβα που, ενδεχομένως, επαναλαμβάνονται, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς είναι απαραίτητο να υπάρχει ροή στα σκετς που παίζονται -στα οποία, ούτως ή άλλως, έχει μεγάλη συμμετοχή το κοινό- και να βγαίνει και, όσο γίνεται, νόημα.

Το πιο αστείο και το πιο αγαπημένο μου παιχνίδι που παρουσιάζεται στο “Tailor Made Comedy” είναι το «Πρώτο φιλί», εκεί όπου οι πρωταγωνιστές της παράστασης ανεβάζουν στη σκηνή ένα ζευγάρι από το κοινό, προσπαθώντας να αναπαραστήσουν τη συνθήκη που οδήγησε στο πρώτο τους φιλί. Βεβαίως, παρουσιάζονται και πολυάριθμα ακόμη διαδραστικά παιχνίδια, που ενθουσιάζουν τους θεατές, οι οποίοι δε σταματούν στιγμή να γελούν.

Συνολικά, λοιπόν, πρόκειται για μία δίωρη παράσταση (με ενδιάμεσο διάλειμμα) που, σίγουρα, αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς και, ιδιαίτερα, οι λάτρεις της κωμωδίας είναι βέβαιο ότι θα την ευχαριστηθούν. Και δεν έχει σημασία αν και πόσες φορές έχει παρακολουθήσει κανείς το «Κάψε το σενάριο», στην τηλεόραση ή στο Ίντερνετ, καθώς κάθε φορά το περιεχόμενο των σκετς των Φισφή, Ρούμπου και Μακαλιά είναι διαφορετικό!

No related posts.