Εύκολα τυροπιτάκια με τη χρήση παγοκύστης
Υλικά
- Έτοιμη σφολιάτα
- Τριμμένο gouda
- Μοτσαρέλα
- Σάλτσα τομάτας
- Μπέικον
- 1 αβγό
Εκτέλεση
- Απλώνουμε πάνω στην παγοκύστη ένα κομμάτι σφολιάτας ίσα ίσα για να την καλύψει και λίγο παραπάνω.
- Με τον δείκτη μας, πιέζουμε την σφολιάτα για να «κάτσει» μέσα στην θήκη και να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση.
- Βάζουμε τη γέμιση της επιλογής μας σε κάθε θήκη με τη σειρά και τελευταία προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας.
- Τέλος, αλείφουμε με αβγό τη σφολιάτα, σκεπάζουμε με ένα κομμάτι σφολιάτας αντίστοιχο με το πρώτο και πιέζουμε τις άκρες τους για να κολλήσουν.
- Πολύ απαλά, περνάμε με έναν πλάστη από πάνω για να κολλήσουν καλά οι άκρες και να κάτσει καλά η γέμιση.
- Κόβουμε όση σφολιάτα περισσεύει γύρω-γύρω και προσεκτικά αναποδογυρίζουμε την παγοκύστη για να βγουν τα τυροπιτάκια.
- Με ένα μαχαίρι ή τροχό, τα κόβουμε ακριβώς στο σχήμα της θήκης.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αβγό και προσθέτουμε λίγη ρίγανη κατά προτίμηση.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο) για 25 λεπτά.
Related posts: