Αυγά με πατάτες και λουκάνικα, by Akis Petretzikis

Υλικά

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 200 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε κυβάκια ½ εκ.
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • πιπέρι
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους ½ – 1 εκ.
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή σε μια πλατιά κατσαρόλα που έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες ανακατεύοντας πού και πού για περίπου 20 λεπτά.
  • Αλατίζουμε ελαφρά. Δεν χρειάζεται, ιδίως στην αρχή, να είμαστε πολύ «πάνω» από το φαγητό μας και ανάμεσα στα ανακατέματα καπακώνουμε το σκεύος.
  • Προσθέτουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε για άλλα 5-10 λεπτά.
  • Tέλος, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε και αυτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε, κάνουμε 4 γούβες και προσθέτουμε μέσα τα αυγά και το κασέρι. Αφήνουμε σκεπασμένο το σκεύος, μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

*Αναδημοσίευση από akispetretzikis.com

No related posts.