Σουβλάκι κοτόπουλο με πιπεριές, by Akis Petretzikis

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο (200 γρ. το ένα)
  • 1 κλονάρι θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • φύλλα ρόκας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια, για μας να πάει παντού.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
  • Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι.
  • Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι και βάζουμε στον πάτο τα τρία κλαδάκια από τα μυρωδικά και τα σκόρδα.
  • Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται, θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια 2 εκ. αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά μέχρι να μπορούμε να το πιάσουμε.
  • Κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκ. το κοτόπουλο.
  • Καρφώνουμε στα ξυλάκια για σουβλάκια εναλλάξ τα κομμάτια κοτόπουλου με τις πιπεριές και σερβίρουμε πάνω σε φύλλα φρέσκιας ρόκας.

*Αναδημοσίυεση από akispetretzikis.com

No related posts.