Respect!

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018. Ώρα 9 και κάτι… Το «Θέατρο Δάσους» γεμάτο πλέον και ο κόσμος αδημονεί να εμφανιστεί στη σκηνή ο αγαπημένος του καλλιτέχνης. Από τα μεγάφωνα του χώρου ακούγεται η προτροπή να κλείσουν τα κινητά (ή, εν πάση περιπτώσει, να μπουν στο αθόρυβο), καθώς η παράσταση επρόκειτο να ξεκινήσει σε πέντε λεπτά.

Πρώτα βγήκαν οι μουσικοί στη σκηνή και άρχισαν να παίζουν μελωδίες από αγαπημένα τραγούδια. «Αχ, αγάπη», «Το σημάδι του έρωτα», «Σήμερα», «Ένα γράμμα»… Οι γνώριμοι αυτοί ήχοι ανέβασαν κατακόρυφα τη διάθεση του κοινού και η στιγμή που περίμεναν όλοι δεν άργησε να έρθει. Ο Γιάννης Πάριος ανέβηκε στη σκηνή γνωρίζοντας την αποθέωση από περίπου 5.000 κόσμο που τον χειροκροτούσε παρατεταμένα!

Η αλήθεια είναι ότι η ατμόσφαιρα δεν χρειαζόταν και πολύ για να ζεσταθεί. Έτσι, μετά την πρώτη νότα που έβγαλε ο λαϊκός τροβαδούρος δεν υπήρχε γυρισμός. Μικροί, μεγάλοι, νέοι και ηλικιωμένοι τον συνόδευαν διαρκώς με τη φωνή τους, σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο και ξανά στο τώρα. Σε μία διαδρομή δεκάδων χρόνων και (πολλών) δεκάδων επιτυχιών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι το κοινό γνώριζε και τραγουδούσε τα πάντα. Και ο Γιάννης Πάριος εκεί, με τη στιβαρή φωνή του και το γοητευτικό γρέζι αυτής, να ερμηνεύει από Πάνο Γαβαλά και Σταμάτη Γονίδη μέχρι Lucio Dalla! Ναι, με το αγαπημένο του “Caruso” επέλεξε να κλείσει τη βραδιά. Μία επιλογή που δεν πρέπει να εξέπληξε όσους έχουν παρακολουθήσει κι άλλα lives του στο παρελθόν. Και, ίσως, αυτή ήταν κορυφαία του στιγμή στην εφετινή του συναυλία στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Πάριος έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, πια, στα 72 του χρόνια, το οποίο τον ακολουθεί σε κάθε ζωντανή του εμφάνιση. Ένα πλεονέκτημα που έχει κερδίσει με το σπαθί του και το απύθμενο ταλέντο του. Μετρά έναν ασύλληπτα μεγάλο αριθμό επιτυχιών, όπερ σημαίνει ότι το πρόγραμμά του αποκλείεται να κάνει κοιλιά. Ο κόσμος θα είναι πάντα εκεί και θα τραγουδά. Και αυτό, και το άλλο, και το επόμενο, μέχρι να τελειώσει η συναυλία ή να κλείσει η φωνή του. Και όλα αυτά με τη συνοδεία μίας πολύ έμπειρης ορχήστρας να συνοδεύει τον καλλιτέχνη και να μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε του τερτίπι.

Περίπου δυόμισι ώρες διήρκεσε η συναυλία, με ένα διάλειμμα περίπου 15 λεπτών στα μέσα, ικανό για να αποφορτιστεί για λίγο τόσο ο ίδιος ο Γιάννης Πάριος όσο και το κοινό. Και η αλήθεια είναι πως μετά από αυτό, ο θρυλικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός επέστρεψε ανανεωμένος και στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ήταν ακόμη καλύτερος. ΟΚ, τα χρόνια έχουν περάσει και δεν είναι δυνατόν να τραγουδάει όλα τα τραγούδια με την ίδια ένταση στη φωνή του, αλλά ήταν πολλές οι στιγμές, κατά τη διάρκεια του live, που ήταν μαγικός.

Αναμφίβολα, όσοι επέλεξαν να βρεθούν το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου στο «Θέατρο Δάσους» και να ακούσουν τον Γιάννη Πάριο, δεν το μετάνιωσαν. Γιατί, καταρχάς, τον είδαν να τα δίνει όλα. Εκτός, όμως, αυτού, και μόνο για το γεγονός ότι, εν έτει 2018, σε μία περίοδο που θα μπορούσε να θεωρείται έξω από την εποχή του (λόγω και της πεπερασμένης του ηλικίας), κατάφερε να γεμίσει έναν χώρο 5.000 ανθρώπων, του αξίζει ένα τεράστιο… RESPECT!

No related posts.