Εύκολες κρέπες

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 ml γάλα
  • 1 βανίλια

 

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε ένα χυλό!
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε λίγο χυλό και κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο τηγάνι για να απλωθεί ο χυλός ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο χωρίς να είναι ούτε πολύ χοντρό αλλά ούτε πολύ λεπτό. Υπολογίστε περίπου 50 ml για κάθε κρέπα.
  • Αφήνουμε να ψηθεί και όταν πάρει χρυσό χρώμα τουμπάρουμε την κρέπα και ψήνουμε από την άλλη πλευρά.
  • Αφαιρούμε την κρέπα από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό, βουτυρώνοντας, όμως, το τηγάνι πριν από κάθε κρέπα.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Μόλις κρυώσουν τις γεμίζουμε με αλμυρά ή γλυκά είδη της επιλογής μας.

 

Σημείωση: Αν θέλουμε, βάζουμε τις κρέπες σε ένα μεγάλο μπολ στην κατάψυξη που να τις χωράει, χωρίς να τσαλακώνονται και να παραμένουν στρογγυλές. Φροντίζουμε μεταξύ τους να βάλουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσουν. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να παίρνουμε κάθε φορά όσες θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε!

 

*Αναδημοσίευση από supersyntages.gr

No related posts.