Μαγεία στον Βόλο!

Ο Κωστής Μαραβέγιας πάντοτε μου άρεσε. Θέλεις οι στίχοι του που αφηγούνται όμορφες ιστορίες; Θέλεις η μουσική, ένα κράμα balkan, παραδοσιακής με άρωμα Λατινικής Αμερικής που τους πλαισιώνει; Θέλεις αυτή η ευγενική φυσιογνωμία που εκπέμπει ηρεμία και πάθος ταυτόχρονα;

Δεν είχα καταφέρει, όμως, ποτέ να τον δω στη σκηνή. Όταν εμφανιζόταν στη Θεσσαλονίκη, έλειπα, κι όταν ήταν στο Βόλο, σε κάποιο νησί μ’ έβρισκες. Είχα φτάσει στο σημείο να σκέφτομαι πως μάλλον δεν ήταν γραφτό.

Ώσπου, κάποια στιγμή, πήρε το μάτι μου ότι πρόκειται να ξεκινήσει τη φετινή καλοκαιρινή του περιοδεία από τον Βόλο. Με αγωνία κοίταξα την ημερομηνία και ανακουφίστηκα όταν συνειδητοποίησα ότι αυτή ήταν η ευκαιρία μου.

Τρίτη 12 Ιουνίου, «Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη», Βόλος. Ο καιρός είναι πολύ καλός κι εγώ φτάνω από νωρίς στο θέατρο. Το είχα πάρει απόφαση ότι η θέση κάτω από τη σκηνή μού άνηκε, δικαιωματικά!

Ύστερα από κάποια ώρα, οι μουσικοί ανεβαίνουν στη σκηνή και παίρνουν τις θέσεις τους. Το κοινό περιμένει τον Κωστή – μαέστρο να δώσει μ’ ένα νεύμα την έναρξη. Εκείνος, πάντα συνεπής, εμφανίζεται στις 21.30 ακριβώς. «Welcome to Greece» τραγουδά και εύχεται σ’ όλο τον κόσμο χαρούμενες διακοπές.

Η συναυλία του, όπως η ζωή. Σ’ ανεβάζει, σε ρίχνει, σε προκαλεί να προβληματιστείς, να ερωτευτείς, να χορέψεις, να γεμίσεις το μέσα σου με χρώμα και να το προσφέρεις στους γύρω σου.

Κι ο Κωστής, μια φωτεινή πηγή αστείρευτης ενέργειας, χαμογελά, χορεύει, βιώνει, παίζει ακορντεόν, πιάνο. Κι οι μουσικοί του (εξαιρετικοί στο είδος τους) τον ακολουθούν ανυπόκριτα, γιατί κι εκείνοι το απολαμβάνουν.

Το κοινό δέχεται αυτή την ακτινοβολία με περίσσεια χαρά και χορεύει στον ρυθμό της. Όλοι μαζί, μία παρέα. Παιδιά, νέοι και νέες, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες.

Κι η επίγευση της βραδιάς γλυκιά, μπορεί να δοθεί μόνο με τη λέξη… ΜΑΓΕΙΑ.

No related posts.