Προσοχή να μην έχουμε θύματα

Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ. θα συναντηθούν εφέτος στον 75ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ο.Α.Κ.Α. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα repetition του περσινού τελικού που έλαβε χώρα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και είχε νικητή τους «ασπρόμαυρους» με 2-1.

Αγωνιστικά, πρόκειται για τις δύο καλύτερες, αυτήν τη στιγμή, ομάδες στην Ελλάδα, με την Ένωση να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και να θέλει το νταμπλ και τον «Δικέφαλο» του Βορρά να θέλει να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία, κατακτώντας ακόμη ένα Κύπελλο Ελλάδας. Ωστόσο, τα αγωνιστικά ελάχιστη σημασία έχουν, δεδομένης της συγκυρίας στην οποία τίθενται αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Με την Αστυνομία και την Ε.Π.Ο. να συναποφασίζουν να δώσουν στους οπαδούς των δύο αντιπάλων από 17.000 εισιτήρια και με τους οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης να θεωρούν (μάλλον άδικα) ότι η Α.Ε.Κ. έκλεψε στα… χαρτιά ένα πρωτάθλημα που άξιζε να πάρει ο Π.Α.Ο.Κ., η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη, γιατί οι συνθήκες είναι, πλέον, εχθρικές στις σχέσεις των δύο «Δικεφάλων».

Το βάρος, λοιπόν, πέφτει, τώρα, στους διοργανωτές και την Αστυνομία που καλούνται να δώσουν όλο τους το είναι για να κυλήσουν τα πράγματα χωρίς πολλά-πολλά ευτράπελα. Η F.I.F.A. και η U.E.F.A. παρακολουθούν, ωστόσο το αν θα υπάρξει Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο ή όχι είναι δευτερεύον ζήτημα και η Πολιτεία ρισκάρει, χωρίς λόγο, να κάνει το ματς με οπαδούς. Ας έβαζε 40.000 παιδάκια να γεμίσουν τις κερκίδες. Η U.E.F.A. θέλει αλλιώς, αλλά εδώ είναι ζήτημα κοινής λογικής. Πέρυσι, που Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ. είχαν σχετικά καλές σχέσεις ο Βόλος έγινε «γης μαδιάμ» και από καθαρή τύχη δεν σκοτώθηκε κανείς. Φέτος προς τι το ρίσκο; Για να μην μείνουμε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων; Θα… χάσει η Βενετιά βελόνι.

Το μόνο θετικό είναι πως άπαντες είναι υποψιασμένοι ενόψει του συγκεκριμένου αγώνα. Ας ελπίσουμε, όμως, ότι θα κάνουν και σωστά τη δουλειά τους. Ας ελπίσουμε ότι για πρώτη και όχι τελευταία φορά θα κερδίσουν οι πραγματικά ποδοσφαιρόφιλοι και οι ψυχασθενείς, φανατικοί οπαδοί. Ας ελπίσουμε, βασικά, να μη θρηνήσουμε θύματα!

No related posts.