Εύκολη τούρτα με κρέπες

Υλικά για τις κρέπες (για 4 άτομα)

  • 4 αβγά
  • 4 κούπες γάλα
  • 3,5 κούπες αλεύρι
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Λίγο λάδι

Αν θέλουμε να τις κάνουμε σοκολατένιες αντί για 3,5 ποτήρια αλεύρι βάζουμε 3 αλεύρι και 1/2 κακάο.

Για τη γέμιση και επικάλυψη

  • 1 μερέντα μικρή συσκευασία
  • 1 μόρφατ

Ή

  • ½ κουτάλι κρέμα τυρί
  • ½ κουτάλι γιαούρτι
  • καπνιστή γαλοπούλα
  • τριμμένο κασέρι
  • κέτσαπ
  • αλάτι & πιπέρι

(συνταγή γέμισης του Ευτύχη Μπλέτσα)

Εκτέλεση μείγματος

  • Σπάμε τα αβγά σε ένα μεσαίο μπωλ και τα χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι,τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μην υπάρχουν ίχνη τους.
  • Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι (και το κακάο αν κάνουμε σοκολατένιο μέιγμα) και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μπορούμε να αρχίσουμε να ψήνουμε!

Tip: Αν θέλουμε και μας το επιτρέπει ο χρόνος, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για περίπου μισή ώρα.

Εκτέλεση γέμισης

(για τη γλυκιά γέμιση θα χρειαστούμε μίξερ)

  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο της μερέντας και του μόρφατ στον κάδο του μίξερ.
  • Χτυπάμε ώστε να ομογενοποιηθεί και να γίνει μία σοκολατένια κρέμα.

Ή

(για την αλμυρή γέμιση δεν θα χρειαστούμε μίξερ)

  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα τυριού σε ένα μικρό μπωλ με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Τρίβουμε το κασέρι και αφήνουμε τα υλικά στην άκρη για τη συναρμολόγηση.

Συναρμολόγηση

Με τη γλυκιά γέμιση

  • Σε μία πιατέλα τοποθετούμε την πρώτη κρέπα και βάζουμε μία κουταλιά σοκολατένιας κρέμας. Συνεχίζουμε με την επόμενη κρέπα κάνοντας ακριβώς το ίδιο, μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες.
  • Έπειτα, με την κρέμα που περισσεύει καλύπτουμε το πάνω και γύρω μέρος της τούρτας-πύργου που δημιουργήσαμε.
  • Μπορούμε, τέλος, να στολίσουμε την τούρτα μας με πουράκια ή μπισκότα της αρεσκείας μας.
  • Την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και μετά σερβίρουμε.

Με την αλμυρή γέμιση

  • Σε ένα μικρής διαμέτρου στρογγυλό ταψάκι τοποθετούμε μια κρέπα στη βάση.
  • Βάζουμε 3 φέτες γαλοπούλα και μια χούφτα τριμμένο κασέρι.
  • Βάζουμε από πάνω μια δεύτερη κρέπα, την οποία αλείφουμε με μία κουταλιά τυρί κρέμα.
  • Συνεχίζουμε εναλλάξ με αλλαντικά και κασέρι και αλμυρή κρέμα.
  • Πάνω στην τελευταία κρέπα βάζουμε μια χούφτα τριμμένο κασέρι και τοποθετούμε την τούρτα στο φούρνο-γκριλ για 5 λεπτά, ώστε να λιώσει το κασέρι.

Καλή απόλαυση!!!

Related posts:

  1. Brownies για υγιεινούς τύπους!
  2. Κυρίως πιάτο – Μακαρονάδα με σκόρδο και σουσάμι
  3. Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και λεμόνι