Κυρίως πιάτο – Μακαρονάδα με σκόρδο και σουσάμι

Τρομερή μακαρονάδα στη στιγμή με περίσσια γεύση και φυσικά πλούσιο άρωμα.

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγκέτο
  • 5 σκελίδες σκόρδου τριμμένες (ή πιο πολύ, αν θέλουμε)
  • 5 κουτ. σούπας λάδι
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι ψημένο σε ταψάκι στο φούρνο χωρίς λιπαρή ουσία (μέχρι να ροδίσει, αλλά να μη μαυρίσει)
  • μαύρο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

  • Tρίβουμε το ψημένο σουσάμι στο μούλτι, να γίνει σαν σκόνη.
  • Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε το χοντρό αλάτι και 1 κουτ. γλυκού από το μετρημένο λάδι.
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  • Οταν βράσουν, αλλά όχι να παραβράσουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι κρύο νερό, ανακατεύουμε και τα σουρώνουμε.
  • Βάζουμε στο τηγανάκι το υπόλοιπο λάδι να κάψει και τότε ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε γρήγορα να μην καεί, αλλά μόνο να πάρει ωραίο ξανθό χρώμα, και το αδειάζουμε στα μακαρόνια.
  • Ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
  • Πασπαλίζουμε με το ψημένο σουσάμι και μαύρο πιπέρι.
  • Συνοδεύουμε αυτήν τη μακαρονάδα με σαλάτα από σγουρό μαρούλι, ρόκα, κρεμμυδάκια και μπόλικο άνηθο.Τρομερή μακαρονάδα στη στιγμή με περίσσια γεύση και φυσικά πλούσιο άρωμα.

Πηγή: gastronomos.gr

No related posts.