Το… Power του συστήματος

Ο πολιτισμός μας στο βωμό του Power of Love

Το σύστημα παράγει προγράμματα τηλεόρασης που να μη βλέπονται και ανθρώπους να τα βλέπουν!

Ένα σύστημα που προάγει ένα επίπεδο πολύ πιο κάτω από αυτό που οι προγόνοί μας, μας άφησαν… Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ανέπτυξε τις καλές τέχνες, τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, τη μουσική και πολλές επιστήμες. Οι τότε Έλληνες προσπάθησαν να καταλάβουν τον κόσμο με τη λογική, εφευρίσκοντας την αστρονομία και τα μαθηματικά. Ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης προσπάθησαν να βρουν λύση στα μεγάλα προβλήματα των ανθρώπων, όπως είναι η αλήθεια, η γνώση, η ευτυχία, η κοινωνία, για να… βλέπουμε εμείς το Power of Love και να προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί η Αθηνά τσακώθηκε με τον Δώρο.

Όταν μιλάνε για Ελλάδα, πολλοί αναφέρονται στον Αρχαίο Έλληνα και όλα όσα εκείνος έκανε. Ο Αρχαίος Έλληνα εργαζόταν πραγματικά, ήταν φίλος του πολιτισμού και αγαπούσε το βιβλίο, την ιδέα και την ανθρωπιά.

Εσύ που βλέπεις Power of Love μάλλον δεν εργάζεσαι πραγματικά, δεν είσαι φίλος του πολιτισμού και δεν αγαπάς το βιβλίο και την ανθρωπιά.
Εσύ Παρασκευή βράδυ είσαι στο σπίτι μπροστά από μια τηλεόραση plasma να ανυπομονείς και να αγχώνεσαι για το ποιος θα αποχωρήσει από το… σπίτι της αγάπης. Σπαταλάς τρεις ώρες από τη ζωή σου για το gala και άλλη μ;iα ώρα καθημερινά για να μη χάσεις τις εξελίξεις… Και το λες αυτό ζωή;

Είναι ζωή να κάθεσαι να βλέπεις άντρες και γυναίκες να εκθέτουν τον εαυτό τους μέσα σε ένα τηλεπαιχνίδι προσπαθώντας να βρουν το άλλο τους μισό; Και όταν τελικά νομίζουν ότι το βρήκαν κάθονται εκεί να πουλάνε τη σχέση τους για να κερδίσουν στο τέλος της βδομάδας 2500 ευρώ από τον κοσμάκι. Χρήσιμο το χρήμα αλλά δεν έχει την αξία που του δώσαμε!

Βρίσκονται σε ένα σπίτι που καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στους έξι και όχι ανάμεσα σε όλο τον κόσμο που συναντάνε καθημερινά στην αληθινή ζωή. Και επειδή έτσι είναι οι κανόνες, έχουν και την Μαρία-παρουσιάστρια να τσιγκλάει τις σχέσεις τους για να δημιουργεί τηλεθέαση. Αλλά όχι, όχι! Κάθε καινούργιος παίκτης που μπαίνει το δηλώνει: «Όλα είναι αληθινά, και δεν το περίμενα».

Το χειρότερο από όλα αυτά είναι εκείνο το παραμύθι που πούλησαν πριν ξεκινήσει η εκπομπή. «Πρόκειται για μια μικρογραφία της κοινωνίας». Ορίστε; Αλλά ναι, ξέρω! Όλο αυτό ονομάζεται εξέλιξη της σύγχρονης Ελλάδας, εξέλιξη της σύγχρονης κοινωνίας. Οι διάφορες ντίβες των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας είναι ενάντια σε κάθε μορφή κουλτούρας και στην πραγματική εργασία. Είναι ενάντια στην ανάπτυξη του πνεύματος μας. Κλείνουν το μάτι πονηρά και συνεχίζουν να μας αποβλακώνουν και να μας εντάσσουν «στο σπίτι της αγάπης», σε μια ζωή που εμείς δεν ζούμε. Ούτε να φλερτάρουμε με παραδοσιακό τρόπο δεν μας αφήνουν.

Το αποχαυνωτικό αυτό σταρ συστεμ που μας πουλάνε, προβάλει ματαιόδοξες τηλεπερσόνες και όργανα της ευκολίας, της σύμβασης και του συστήματος μόνο και μόνο για να έχει το πάνω χέρι, για να έχει τον λαό πάντα από κάτω.

Ένας λαός επιρρεπής γιατί μεγαλώνει σε μια μεθυσμένη πολιτεία.

Τι θα γίνει παιδιά; Έτσι φτωχοί θα είμαστε για πάντα;

Καληνύχτα!

No related posts.