Δεκαπέντε πράγματα για να πετύχεις στη ζωή

Η επιτυχία είναι κάτι υποκειμενικό για τον καθένα. Για χάρη, όμως, της απλότητας, ας υποθέσουμε πως όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι στην ιεραρχία αναγκών του Maslow (μία ψυχολογική εκτίμηση της εκπλήρωσης των αναγκών) τόσο καλύτερα τα πηγαίνεις. Παρακάτω, θα παρουσιάσουμε μερικούς τρόπους που μπορούν να σας οδηγήσουν στην επιτυχία:

 1. Να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου.
 2. Να ξέρεις την αξία σου.
 3. Να μην φοβάσαι να αποτύχεις.
 4. Να αγνοείς τα άτομα που σου λένε ότι δεν θα πετύχεις. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής σου είναι αυτός στον καθρέφτη, δεν χρειάζεται να ακούς κανέναν άλλον ο οποίος έχει μοναδικό στόχο να σου μειώσει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση
 5. Να μένεις πιστός στο όραμα σου.
 6. Να δουλεύεις σκληρά. Προσπάθησε να δείχνεις πάθος και επιμονή για τους μακροπρόθεσμους στόχους σου και να μην εξαρτάσαι από κανέναν
 7. Προσπάθησε να βελτιώσεις τα ελαττώματά σου. H προσέγγιση που λέει να αποδέχεσαι και να αγαπάς τα ελαττώματά σου έχει κάνει τελικά περισσότερο κακό παρά καλό. Διότι ναι, βεβαίως να αγαπάς τον εαυτό σου γι’ αυτό που είναι, αλλά ταυτόχρονα καλή ιδέα είναι να προσπαθείς λίγο-λίγο να διορθώνεις ό,τι δεν σου αρέσει πάνω σου.
 8. Μάθε να ακούς. Το δύσκολο με τους σημερινούς ανθρώπους είναι ότι δεν ακούν για να μαθαίνουν, αλλά ακούν απλά για να απαντούν. Όταν σου μιλάει κάποιος αφιέρωσέ του όλη σου την προσοχή. Ναι, ακόμα και αν βαριέσαι, ακόμα και αν έχεις σημαντικότερα πράγματα να κάνεις ή να σκέφτεσαι την ώρα που σου μιλάει. Πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να μάθεις και από την πιο βαρετή συζήτηση, ακόμη και αν δεν συμφωνείς με την άποψη του.
 9. Να προσέχεις σε ποιον ανοίγεσαι. Λίγοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά, όλοι οι άλλοι απλά θέλουν κάτι να σχολιάζουν
 10. Να ακολουθείς τα όνειρα σου και όχι τους ανθρώπους.
 11. Να μην λες σε κανέναν τα σχέδια σου, αλλά αντιθέτως να τους δείχνεις τα αποτελέσματα.
 12. Δεν χρειάζεται όλοι να ξέρουν ποιος πραγματικά είσαι. Άφησέ τους να κριτικάρουν ποιος νομίζουν ότι είσαι.
 13. Να απομακρύνεις τοξικά άτομα από την ζωή σου. Το μόνο που μπορεί να κερδίσεις από αυτά τα άτομα, αν συναναστρέφεσαι μαζί τους, είναι μιζέρια και μείωση της αυτοπεποίθησης (πολύ σημαντική προϋπόθεση για να πετύχεις στην ζωή).
 14. Να μην κυνηγάς την εκδίκηση. Άσε τους ανθρώπους να νομίζουν ότι σου έκαναν κακό, συγκεντρώσου στους στόχους σου και κάνε κάθε φορά το καλύτερο που μπορείς, μην αγχώνεσαι πολύ, και όλα θα γίνουν.
 15. Πάντα να έχεις ένα πρόγραμμα. Σημαντικό ρόλο για να πετύχεις ή για να φτάσεις ψηλά παίζει το να βάζεις πρόγραμμα στη ζωή, καθώς με το πρόγραμμα μπορείς να αποφύγεις μικροπροβλήματα και να μειώσεις και το άγχος που ίσως σου δημιουργηθεί μάταια.

No related posts.