Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η επίσκεψη στα μαγαζιά μας υπενθυμίζει απευθείας ότι πλησιάζει η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου: μαξιλάρια σε σχήμα καρδιάς, κούπες με ευχές, αρκουδάκια, λουλούδια, ευχετήριες κάρτες…

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι, στην ουσία, μία μέρα σαν όλες τις άλλες, μία γιορτή των Καθολικών, που έχει καταλήξει άκρως εμπορική, όπως έχω αναφέρει και σε παλαιότερό μου άρθρο.

Στην Ελλάδα, η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν τιμά τον Άγιο Βαλεντίνο, διότι θεωρείται κατασκεύασμα του Δυτικού Πολιτισμού. Την δεκαετία του ’70, όμως, η ημέρα καθιερώθηκε στη χώρα μας ως γιορτή των ερωτευμένων με παρότρυνση των ανθοπωλών.

Είναι η μέρα που πολλοί «μόνοι» δημοσιεύουν στα κοινωνικά δίκτυα ανέκδοτα μέσα από τα οποία είτε αυτοσαρκάζονται είτε εξωτερικεύουν την πικρία τους για τη μοναξιά τους. Εκείνοι πάλι που είναι δεσμευμένοι δείχνουν τον έρωτά τους, είτε είναι αληθινός είτε όχι μέσα από φωτογραφίες στα σόσιαλ μίντια. Είναι η μέρα που οι ερωτευμένοι βγαίνουν για να διασκεδάσουν και ανταλλάσσουν δώρα.

Όταν, όμως, τα συναισθήματα είναι αληθινά και αμοιβαία αυτό διαφαίνεται καθημερινά και ο έρωτας πρέπει και μπορεί να γιορτάζεται ανά πάσα στιγμή, καθημερινά, με όμορφα, ειλικρινή λόγια και μικρές, αλλά ταυτόχρονα ουσιαστικές κινήσεις.

Όταν έχεις σχέση να χαίρεσαι και όταν δεν έχεις επίσης. Διότι, είναι καλύτερο να είσαι μόνος σου και να απολαμβάνεις τη ζωή σου παρά να συμβιβάζεσαι με ό,τι σου τύχει. Aν πάλι είσαι σε μία σχέση στην οποία νιώθεις πλήρης και η οποία βασίζεται σε αμοιβαία συναισθήματα, τότε οφείλεις να νιώθεις ευτυχισμένος γι’ αυτό κάθε μέρα…

No related posts.