Γλυκό – Κορμός Σοκολάτας (χωρίς μίξερ)

Υλικά

  • 1 πακέτο πτι-μπερ
  • 1/2 πακέτο βούτηρο τετράγωνο
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (την κανονική συσκευασία)

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το Βιτάμ με το ζαχαρούχο γάλα.
  • Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Δε χρειαζόμαστε το μίξερ, ένα απλό σύρμα χειρός ή υπομονετικά με το κουτάλι.
  • Σπάμε σε μικρά κομματάκια τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Με τα χέρια μας, ανακατεύουμε τα μπισκότα με το σοκολατένιο μείγμα καλά.
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το στρεώνουμε στον πάγκο μας.
  • Ρίχνουμε όλο το μείγμα από τον κορμό και το τυλίγουμε σε ένα ρολό.
  • Βάζουμε τον κορμό σοκολάτας για 3 ώρες στην κατάψυξη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Tips: Για να δώσουμε περισσότερη ένταση και γεύση στον κορμό μας μπορούμε να βάλουμε ένα σφηνάκι κονιάκ. Επίσης, αν θέλουμε να έχει τέλειο σχήμα, μπορούμε να απλώσουμε λαδόκολλα σε μία φόρμα και να στρώσουμε το γλυκάκι μας εκεί. Τέλος, για εντυπωσιακό σερβίρισμα μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ζάχαρη άχνη, με σιρόπι σοκολάτας ή και τα δύο!

Πηγή: ediva.gr

No related posts.