Κυρίως πιάτο – Λιγκουίνι με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα

Υλικά

  • 1 πακέτο λινγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 λεμόνια ξύσμα και χυμός
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα λινγκουίνι μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους.
  • Στο μεταξύ, αναμιγνύουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Ξαναρίχνουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτετουμε τη σάλτσα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά πάνω στη φωτιά.
  • Προσθέτουμε και λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει για να γίνει πιο μελάτη η σάλτσα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τον περισσότερο μαϊντανό και ανακατεύετε ξανά.
  • Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα, γαρνίροντας με λίγο επιπλέον μαϊντανό και παρμεζάνα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Related posts:

  1. Ριγκατόνι με τυριά, ζαμπόν και κρέμα στο φούρνο