Νέες ιδέες, στόχοι και όνειρα…

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναμένουν με λαχτάρα την Πρωτοχρονιά για να διασκεδάσουν και να υποδεχτούν τη νέα χρονιά με πυροτεχνήματα, τα οποία ελπίζουν να φέρουν περισσότερο φως, ελπίδα και ζωντάνια στη ζωή τους.

Κάποιες καταστάσεις μπορεί να μην άλλαξαν με το πέρας αυτού του χρόνου, όπως και κάποιοι άνθρωποι (ζωντανοί και μη) παρέμειναν στο παρελθόν ή κάπου στο βάθος του μυαλού μας, αλλά η ζωή και η καθημερινότητά μας αλλάζει από χρονιά σε χρονιά, τα πάντα ρει, όπως έλεγαν οι Αρχαίοι, τίποτα δε μένει ακριβώς το ίδιο, η ζωή προχωρά αέναα και φέρνει νέες εμπειρίες, νέες εκπλήξεις, νέους ανθρώπους και συναναστροφές… Πότε, όμως, νιώθει κάποιος πραγματικά τυχερός μία χρονιά; Όταν έχει υγεία, έχει πετύχει κάποιους στόχους (επαγγελματικούς και προσωπικούς) που είχε θέσει, έχει εξελιχθεί ως άνθρωπος και έχει παραμείνει με τους ίδιους ανθρώπους, που αγαπά και τον αγαπούν όπως είναι!

Η ολοένα και πιο δυσχερής οικονομική κατάσταση της χώρας έχει απογοητεύσει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της και κυρίως τους νέους που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και να εξασφαλίσουν αρχικά τα προς το ζην με απώτερο στόχο το ευ ζην. Αυτό που λείπει, ωστόσο, από τη χώρα μας και τους ανθρώπους της είναι η σύνεση στη λήψη των αποφάσεων και το αίσθημα αλληλεγγύης, συνεργασίας και συναδελφικότητας. Η υψηλή ανταγωνιστικότητα που επικρατεί απομακρύνει τους ανθρώπους, σε μία χρονική στιγμή που χρειάζονται συσπείρωση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους εξωτερικούς εχθρούς. Επομένως, είναι μία ευκαιρία, τώρα που άλλαξε ο χρόνος, να αναλογιστούμε τα τα λάθη μας, όχι μόνο ως άτομα αλλά και ως σύνολο και να τα διορθώσουμε με το 2018, να γίνουν, δηλαδή, κάποια βήματα που θα οδηγήσουν εντέλει στην μεγάλη αλλαγή, η οποία φαντάζει μεν δύσκολη, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

ΥΓ Νέες προκλήσεις, αλλαγές προς το καλύτερο, επιτυχίες, περισσότερες ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα, περισσότερο ήθος, αξίες, θάρρος, δύναμη, γέλιο, τρέλα, αγάπη, ρίσκο, χαρούμενα και αναπάντεχα γεγονότα, ακαταμάχητες στιγμές με όμορφους και αληθινούς ανθρώπους. Ό,τι λείπει και λαχταρά ο καθένας να το βρει, τίποτα, όμως, δεν έρχεται από μόνο του, μόνο με λόγια και ευχές, αλλά με κόπο, υπομονή και προσωπική προσπάθεια…

No related posts.