Θεματικη

ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ;

Σχετικα αρθρα

Μοιρασου το!

Γαλλικά καρφιά στο φιλέ: Ο Γάλλος διεθνής βολεϊμπολίστας Φραντς Γκρανβορκά απαντά στις ερωτήσεις του ε.ΜΜΕ.ίς

Ο Φράντς Γκρανβορκά υπήρξε ηγέτης τόσο της Εθνικής Γαλλίας όσο και του Ηρακλή

Ο Γάλλος διεθνής βολεϊμπολίστας Φραντς Γκρανβορκά, με ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη θητεία στην ομάδα του Ηρακλή συζητά με τον Πέτρο Ίντο και αποκαλύπτει στο ε.ΜΜΕ.ίς τις εντυπώσεις του από την πατρίδα μας, την άποψή του για την Εθνική Ομάδα και τις συνήθειές του στον ελεύθερο χρόνο του.

-Καλημέρα Φράντς! Ευχαριστώ που είσαι διατεθειμένος να μου πεις κάποια πράγματα για τη ζωή και την καριέρα σου, παρότι σε πλησίασα μετά από παρότρυνση ενός φίλου, για να επεκταθώ λίγο παραπάνω.

Καλημέρα! Δεν έχω πρόβλημα, ρώτα με ό,τι θέλεις, μόνο να μη χάσουμε τις πτήσεις. Δεν πρέπει να με ευχαριστείς. Με χαροποιεί που αποφάσισες να μιλήσεις μαζί μου.

-Πώς βλέπεις την κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό βόλεϊ, σύμφωνα με τις εμπειρίες που έχεις;

Πιστεύω ότι είναι καλό το επίπεδο, αλλά δεν υπάρχουν οι ανάλογες εγκαταστάσεις και είναι δύσκολες οι συνθήκες προπόνησης πολλές φορές. Με τη σωστή ενασχόληση και με ενδιαφέρον θα λυθούν μέσα σε λίγα χρόνια αυτά τα προβλήματα, αν οι υπεύθυνοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

-Θα μπορούσες να κάνεις μία σύγκριση σε αγωνιστικό επίπεδο ανάμεσα στο ελληνικό και σε άλλα πρωταθλήματα, στα οποία αγωνίστηκες;

Θα έλεγα πως έχει μικρύνει η απόσταση σε σχέση με τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους διεκδικητές των τίτλων. Επίσης, οι καλύτερες ομάδες της χώρας μπορούν να συναγωνιστούν τις αντίστοιχες της υπόλοιπης Ευρώπης.

-Θα ήθελα να μου πεις την άποψη σου για την εθνική Ελλάδος και πού πιστεύεις πως έχει τη δυνατότητα να

Πρωταγωνιστής σε μεγάλες διοργανώσεις όπως η Ολυμπιακοί Αγώνες και το Ευρωβόλεϊ

φθάσει;

Κοίταξε φίλε, πιστεύω πως, αν πάρουν ζεστά το ρόλο τους οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας και όλα τα μέλη της ομάδας τότε θα είναι στις 10 καλύτερες ομάδες του κόσμου για πολλά χρόνια. Εκτός αυτού, οφείλουν οι ομάδες να σεβαστούν τους διεθνείς αθλητές της χώρας. Το ίδιο πράττουν και για μας τους ξένους. Στον Ηρακλή δεν υπήρξε τέτοιο πρόβλημα, όπως και στις περισσότερες ομάδες, αλλά υπάρχουν κάποιοι παράγοντες ενίοτε, οι οποίοι εμποδίζουν το έργο της Εθνικής ομάδας.

-Στην ομάδα του Ηρακλή τι ήταν αυτό που σου έκανε εντύπωση και αν υπήρχε κάποιο μυστικό για τις επιτυχίες της, εκτός της προσπάθειας και της αξίας των αθλητών;

Ήμασταν όλοι μια παρέα και πολλοί από εμάς έχουν γίνει φίλοι εκτός γηπέδου και δεν υπάρχει μυστικό. Αυτό που μας προωθεί παραπάνω είναι η βοήθεια του κόσμου και η σοβαρή δουλειά της τεχνικής ηγεσίας. Επίσης, η διοίκηση αφουγκράζεται τον κόσμο και με αγάπη και με τρέξιμο για την ομάδα προσφέρουν αυτό που όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη βλέπουν.

-Αναρωτήθηκες από τη συναναστροφή σου με φιλάθλους της ομάδας και φίλους σου στην πόλη, γιατί τα υπόλοιπα αθλήματα του Ηρακλή έχουν περισσότερα προβλήματα;

Πιστεύω ότι πρέπει να ασχοληθούν άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα αυτή, αλλά αυτό θα αρχίσει από το λαό της ομάδας και θα εξελιχθεί με σωστά οικονομικά στηρίγματα σε κάτι σταθερό και υγιές. Άλλωστε, τρώγοντας έρχεται η όρεξη, κάτι το οποίο δείχνει η ομάδα του βόλεϊ.

-Τέλος, πώς περνάς τη ζωή σου εκτός γηπέδου και ποιες είναι οι αθλητικές προτιμήσεις σου;

Πάω σινεμά με κάποιους φίλους, ακούω μουσική και παρακολουθώ διάφορες εκθέσεις. Πρώτο ρόλο έχουν οι δικοί μου άνθρωποι και κάποιοι πιο στενοί φίλοι. Δεν υποστηρίζω κάποια ομάδα, είμαι φίλος του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού. Αυτό δεν είναι κατηγορία για τους υποστηρικτές των ομάδων.

 

Πέτρος Ίντος

emmeis.jour@gmail.com

No related posts.