Μία μαγική βραδιά στο «Θέατρο Δάσους»

Έτσι το έζησαν οι 5.500 άνθρωποι που βρέθηκαν στη συναυλία.

Άμεσος, επικοινωνιακός, ευχάριστος, διασκεδαστικός και ψυχαγωγικός, ο Κωστής Μαραβέγιας χάρισε μία μαγική βραδιά σε 5.500 Θεσσαλονικείς που κατέκλυσαν το «Θέατρο Δάσους», την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του περιοδείας, «Κατάστρωμα».

«Έλα στο ‘Κατάστρωμα’ να σε γιουχαΐσω», τραγούδησε ο ταλαντούχος performer, όμως όχι μόνο δε μας γιουχάισε, αλλά μας έκανε να έχουμε ένα πλατύ και μόνιμα σχηματισμένο χαμόγελο στις δυόμισι και πλέον ώρες που ο ίδιος βρισκόταν επάνω στη σκηνή.

Ξεκινώντας από τον «Φάρο», ο οποίος ακούστηκε σε δύο διαφορετικές εκτελέσεις, είπε πολλά, τόσο από τη δική του όσο και από την εγχώρια και ξένη δισκογραφία άλλων καλλιτεχνών. Ερωτικός, επικριτικός, ευαισθητοποιημένος και πολιτικοποιημένος, τραγούδησε κομμάτια διαφορετικών νοημάτων από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του έως και σήμερα. Η «Λόλα» των δρόμων του Άμστερνταμ, η «Παρεξήγηση του Φάουστ» και το bullying που του ασκήθηκε για τις πολιτικές του απόψεις, το «Παραπατάμ» και η περιπλάνηση των προσφύγων που ψάχνουν για μία ειρηνική ζωή και το «Komasusu», για έναν κόσμο που δεν αλλάζει αν πρωτίστως δεν αλλάξουμε εμείς, είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια που ακούστηκαν.

Δεν έλειψαν φυσικά και τα πιο ξεσηκωτικά, όπως το «Στο καλό» ή το «Τρελό από χαρά», αλλά και τα ερωτικά, όπως το «Δε ζητάω πολλά», το «Άσε με να μπω», το «Δε σταματώ» ή το «Όμορφη πτώση». «Πού να βρω μια να σου μοιάζει» ήταν το τραγούδι που αφιέρωσε ο Κωστής Μαραβέγιας σε μία νεαρή γυναίκα από το κοινό, την οποία ανέβασε στη σκηνή σε μία στιγμή πηγαίας τρυφερότητας.

Δυόμισι ώρες λοιπόν γεμάτης και χορταστικής συναυλίας, με τον Κωστή Μαραβέγια να παίζει πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν, τύμπανο και κιθάρα και παράλληλα να τραγουδά αψεγάδιαστα με φωνή που βγαίνει αβίαστα.

Η συναυλία έκλεισε με τα «Τρία τέταρτα ευχής» -κομμάτι που έπαιζε και κατά την άνοδο του καλλιτέχνη στη σκηνή- και τον ίδιο να προτρέπει το κοινό να χορέψει βαλς και στο τέλος να υποκλίνεται βαθιά και να εύχεται «καλή αντάμωση»!

*Φωτογραφίες: Αστέριος Σακελλαρίου

No related posts.