Μαλβίνα Κάραλη: «έφυγες για τον επόμενο που σε γουστάρει!»

Έτσι και έζησε τη ζωή της η Μαλβίνα, έμενε μόνο εκεί που τη γούσταραν και κυρίως εκεί που γούσταρε αυτή.

Η Μαλβίνα Κάραλη, με πραγματικό όνομα Μαρία-Ελένη Σακκά, γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1952 στον Πειραιά και άφησε τον επίγειο κόσμο στις 2 Ιουνίου του 2002. Πολλοί ήταν οι τομείς που κέντρισαν το γυναικείο και επαναστατικό ταπεραμέντο της. Ασχολήθηκε με την αρθρογραφία, τη συγγραφή και τη σεναριογραφία.  Υπήρξε και τηλεοπτική παρουσιάστρια σε αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας, όπως την Ε.Ρ.Τ., το MEGA Channel, τον ANT1, τον ΣΚΑΪ, κ.α. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο και σπούδασε Κυβερνητική στο Παρίσι. Άγγιξε το κοινό της με το δημοσιογραφικό της ταλέντο αλλά και τον χειμαρρώδη και χύμα τρόπο που συχνά έθιγε την πολιτική ζωή της χώρας.

Ή είμαι ερωτευμένη και δυστυχώ με τρόπο αστείο.  Ή είμαι λογική και πλήττω θανάσιμα.

Δεν ήταν πάντοτε αγαπητή, αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που την απασχολούσε. Εκφραζόταν ανοιχτά, χωρίς πολλές φορές να την απασχολεί αν θα χάσει τη δουλειά της. Έκανε τρεις γάμους και απέκτησε τρία παιδιά τη Μελίτα, τη Μαριανίνα και τον Μίνωα. Ήταν τα τέσσερα «Μ» ενάντια σε όλους τους υπόλοιπους. Τα λάτρευε κυρίως γιατί δε χρειάστηκε να θυσιαστεί ποτέ για να τα αναθρέψει.

Αν η μοίρα της μάνας ή του πατέρα είναι να θυσιαστεί, τότε το σφάλμα του παιδιού να γεννηθεί δεν εξαγοράζεται με τίποτα.

Ήταν παρορμητική και επιθυμούσε να ζει τη ζωή της έτσι ακριβώς όπως ήθελε. Θεωρούσε τον κόσμο εμπόδιο γιατί ακριβώς δεν την άφηνε να είναι αυθόρμητη.

Δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, έξυπνοι και χαζοί, όμορφοι και άσχημοι. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που αγαπήθηκαν και άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν.

Επίσης, έγραψε αρκετά βιβλία που αποτυπώνουν το ανήσυχο πνεύμα της και τη δημιουργική σκέψη της, όπως «Αθώος σαν αγαπημένος», «Τα κορίτσια της Σαβάνα», «Πιο πολύ, πιο πολλοί», τη συλλογή δημοσιευμάτων «Ο έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες», από την περίοδο 1989-1996, σειρά πέντε βιβλίων μαγειρικής υπό τον γενικό τίτλο «Η κουζίνα της Μαλβίνας – Μαλβινέζικα», καθώς και τη μυθιστορηματική βιογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, «Γλυκό κορίτσι».

Με ένα τσιγάρο στο στόμα και το σατιρικό χαμόγελο της, μιλούσε για το αγαπημένο της θέμα, το φλέγων για αυτήν. Τον έρωτα! Δεν άντεχε στη σκέψη πως θα μπορούσε μια μέρα να μην υπάρξει στη ζωή της αυτό το ζωτικό γι’ αυτήν συστατικό. Από αυτά εξάλλου, τα ερωτικά της συγγράμματα, την ανέσυρε η μνήμη όλων μας. Προσπαθούσε να ζει τους έρωτες της παρορμητικά και πάντα άφηνε έναν για έναν άλλον. Τη μαγεία αυτή μετέφερε και στα παιδιά της, τα οποία πάντα ένιωθαν μέσα στο παιχνίδι της.

Στον έρωτα, όταν έχεις σταθερές βάσεις, καλή ανατροφή σωστές χαρακτηρολογικές δομές, τη χάνεις την αξιοπρέπεια σου απέναντι άλλον… Διαφορετικά είσαι βλάκας!

No related posts.