Ειλικρίνεια, ρεαλισμός, πράξεις

*Το άρθρο γράφτηκε στις 22/7, με τα δεδομένα που ίσχυαν τότε.

Οι τρεις λέξεις στον τίτλο του παρόντος άρθρου είναι τρία βασικά στοιχεία για την απρόσκοπτη λειτουργία του μπασκετικού Άρη, ο οποίος φέτος μπαίνει σε συνθήκες ειδικών καταστάσεων.

Η γνωστή δικαστική διαμάχη του μεγαλομετόχου της ομάδας, Νίκου Λάσκαρη, αλλά και της συζύγου του, Τζώρτζιας Ευσεβίου, έχουν προκαλέσει οικονομική ασφυξία στα ταμεία της Κ.Α.Ε., ενώ το κύρος και η αξιοπιστία της εταιρείας έχουν, αν μη τι άλλο, κλονιστεί, κυρίως λόγω της οικονομικής αφερεγγυότητας που έδειξε φέτος προς πιστωτές, προπονητές – παίκτες και υπαλλήλους.

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένα τα παραπάνω, ο Άρης καλείται, στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, να ανταπεξέλθει πρωτίστως στις οικονομικές του υποχρεώσεις κι έπειτα στο αγωνιστικό σκέλος, δύο πράγματα πλήρως αλληλένδετα. Η εύρεση πόρων από τον Νίκο Λάσκαρη κρίνεται επιτακτική για τρεις λόγους: α) ώστε η ομάδα να μη χάσει τη ρύθμιση του άρθρου 99, β) για να αποπληρώσει ένα μέρος των οφειλών της φετινής χρήσης και να διακανονίσει τις υπόλοιπες και γ) για να μπορέσει να στελεχώσει ικανοποιητικά το φετινό ρόστερ, το οποίο δε θα λειτουργεί προβληματικά, όπως συνέβη την αγωνιστική σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ο Νίκος Λάσκαρης δεν εφησύχασε σε επιθυμητό βαθμό τον κόσμο του Άρη στη συνέντευξη Τύπου της 10ης Ιουλίου. Ανέφερε πως ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς θα βασίζεται ουσιαστικά στα έσοδα της ομάδας, δηλαδή, ως επί το πλείστον, σε χορηγίες και στην ανταπόκριση του κόσμου, στα εισιτήρια διαρκείας και τα εισιτήρια των μεμονωμένων αγώνων. Μίλησε για επαφές με σπόνσορες, δήλωσε ανοιχτός στο ενδεχόμενο ενδιαφέροντος από κάποιον επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει, ενώ διαχώρισε τα χρέη της φετινής περιόδου από τα έξοδα που θα έχει η ομάδα την ερχόμενη σεζόν.

Ωστόσο, τα ερωτηματικά και οι απορίες παρέμειναν, σχετικά με το πώς θα μπορέσουν να βρεθούν οι πόροι για την κάλυψη των τόσων πολλών οικονομικών ζητημάτων που υπάρχουν στην ομάδα, τα οποία αναφέρθηκαν παραπάνω.

Η έλευση μίας εκ των δύο μεγαλύτερων προσωπικοτήτων στην ιστορία της ομάδας, αυτή του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του προπονητή, αποτελεί μία τεράστιας σημασίας στιγμή για το τμήμα, αλλά και για τον ίδιο τον 60χρονο τεχνικό. Ταυτόχρονα, η αύρα του Παναγιώτη Γιαννάκη προστατεύει και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, αφού ο νέος προπονητής του Άρη θα είναι σε θέση να απορροφήσει ενδεχόμενους κραδασμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν, εξαιτίας της αποδοχής που έχει από τον κόσμο της ομάδας.

Παράλληλα, στο πρόσωπο του Έλληνα κόουτς, ο κόσμος οραματίζεται μία ομάδα με πάθος για διάκριση, κατάθεση ψυχής στο παρκέ, ένα κράμα νεαρών, ταλαντούχων, έμπειρων και ποιοτικών παικτών. Δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης, ο κόουτς αναμένεται να στηρίξει έμπρακτα τους νεαρούς παίκτες του ρόστερ (Φλιώνη, Δίπλαρο και Χρηστίδη, καθώς ο Τάταρης φημολογείται πως θα δοθεί δανεικός), να φέρει κι άλλους Έλληνες, οι οποίοι θα είναι στις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας, και να κοιτάξει και για κάποιους Αμερικανούς.

Για να μπορέσει, όμως, ο Παναγιώτης Γιαννάκης να δημιουργήσει μια αξιοπρεπή και φιλότιμη ομάδα θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. να κάνει πράξη όσα δεσμεύτηκε στον κόουτς και κυρίως, η σχέση των δύο αντρών να είναι μία σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού και όχι ένοχης σιωπής ή ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.

Ο φίλαθλος κόσμος οφείλει να δείξει ρεαλισμό και να προσαρμοστεί στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα. Για να είμαστε πιο σαφείς, να ρίξει πολύ τα στάνταρ που είχε δημιουργήσει με την έλευση του Νίκου Λάσκαρη την άνοιξη του 2015.

Η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ίσως αποτελεί και ορόσημο για το μέλλον του μπασκετικού Άρη, αφού ο Νίκος Λάσκαρης έχει ενημερώσει τον Παναγιώτη Γιαννάκη πως αναμένεται να υπάρξει κίνηση στα ταμεία της εταιρείας, ουτώς ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η ομάδα.

Related posts:

  1. Του χάλασε το… σκούπισμα
  2. Ώρα για ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη
  3. «Ασπρόμαυρο» το ντέρμπι, Άρης – Π.Α.Ο.Κ. 62-66
  4. Διπλό ο Ολυμπιακός στο “Nick Galis Hall”
  5. Κιθ Κλάντον: ο «αγαθός γίγαντας» του Π.Α.Ο.Κ.
  6. Στον τελικό ο Άρης, κέρδισε με 77-76 την Α.Ε.Κ.
  7. Π.Α.Ο.Κ.-Άρης 62-58