Αναγκασμένος να… φυσήξει και το γιαούρτι

Διανύουμε τη χρονική περίοδο στην οποία οι ομάδες καταρτίζουν το ρόστερ τους ενόψει της προετοιμασίας τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Δεν ισχύει κάτι διαφορετικό για τον Π.Α.Ο.Κ., που πέρα από την ελληνική Basket League και το Κύπελλο Ελλάδας, θα δώσει ξανά το παρών και στο F.I.B.A. Champions League.

Για έναν Π.Α.Ο.Κ. ο οποίος στα τέλη της περασμένης άνοιξης έκανε αυτό που σιγοψιθυριζόταν στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, τερμάτισε δηλαδή τη συνεργασία του με τον κ. Σούλη Μαρκόπουλο και προσέλαβε ως αντικαταστάτη αυτού τον κ. Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο τελευταίος πανηγύρισε μάλιστα ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Νέων Ανδρών την κατάκτηση του Eurobasket U20 που διεξήχθη στην Κρήτη (15 – 23 Ιουλίου).

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου λοιπόν είναι φέτος αυτός που μαζί με τους Τέλη Ζουρνατσίδη και Νίκο Σταυρόπουλο καλούνται να χτίσουν τον «Δικέφαλο» της νέας αγωνιστικής περιόδου και το μόνο σίγουρο είναι πως οι κινήσεις τους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Και αυτό διότι τα δύο περασμένα χρόνια οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν να έχουν χάσει την ικανότητά τους να επιλέγουν παίκτες που θα είναι ανταγωνιστικοί σε υψηλό επίπεδο, αποτελώντας παράλληλα συμφέρουσες οικονομικά λύσεις.

Και αν πέρυσι φαινόταν αρχικά πως το προπερσινό πάθημα τους είχε γίνει μάθημα, τα αποτελέσματα και η συνολική αγωνιστική παρουσία του Π.Α.Ο.Κ. κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν μετρίου επιπέδου. Η χρονιά σώθηκε κάπως από την παρουσία που είχε η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο F.I.B.A. Champions League, αλλά ήττες όπως αυτή από τη Δόξα Λευκάδας και την Κύμη στο ελληνικό πρωτάθλημα σίγουρα αποτέλεσαν μεγάλη πληγή στο γόητρο και το πρεστίζ της.

Φέτος, η κατάρτιση του ρόστερ του «Δικεφάλου» προχωρά με ακόμη πιο αργά, αλλά σίγουρα με σταθερά και προσεκτικά βήματα. Οι μεταγραφές των Θοδωρή Ζάρα, Κέβιν Ντίλαντ και Λάκι Τζόουνς φέρνουν ένα αίσθημα ελπίδας ότι κάτι καλό πάει να δημιουργηθεί στην Πυλαία. Ωστόσο, η ίδια αίσθηση επικρατούσε και πέρυσι, όμως, επί της ουσίας, η κατάσταση αποδείχθηκε διαφορετική.

Επομένως, καλό είναι να περιμένουμε να δούμε το πώς θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η ενίσχυση του ρόστερ του Π.Α.Ο.Κ. (εκκρεμούν οι πολύ κομβικές θέσεις στους ψηλούς, αλλά και η απόκτηση ενός ακόμη γκαρντ) και από εκεί και πέρα να βγάλουμε κάποια πρώτα, αλλά και πάλι όχι ασφαλή, συμπεράσματα από τα φιλικά που θα δώσουν οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Με βάση την υπάρχουσα κατάσταση πάντως είναι λογικό να επικρατεί μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι κάτι καλό πάει να γίνει εφέτος στον μπασκετικό Π.Α.Ο.Κ., όμως εξαιτίας του γεγονότος ότι οι περσινές προσδοκίες για μία δυνατή ομάδα δεν επιβεβαιώθηκαν, οι άνθρωποι του αγωνιστικού τμήματος του «Δικεφάλου» πρέπει να είναι εφέτος αρκετά φειδωλοί στην έκφραση των αισιόδοξων συναισθημάτων τους.

Κάηκαν στον χυλό, είναι αναγκασμένοι να φυσήξουν και το γιαούρτι!

Related posts:

  1. Ώρα για ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη
  2. Έκλεψε τη νίκη ο Π.Α.Ο.Κ.