Οι κίνδυνοι από το κλιματιστικό Jul27

Θεματικη

ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ;

Σχετικα αρθρα

Μοιρασου το!

Οι κίνδυνοι από το κλιματιστικό

Με τον υδράργυρο να έχει βαρέσει κόκκινο αυτές τις μέρες, η μόνη λύση είναι το κλιματιστικό, καθώς η δροσιά μόνο μπορεί να μας ανακουφίσει από τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή η χρήση και η συντήρηση αυτού του καλού μας «φίλου».

Αρκετές ασθένειες και κινδύνους εγκυμονεί η λανθασμένη χρήση του, όπως η φαρυγγίτιδα (επίμονη – κρατεί δύο εβδομάδες), η ρινίτιδα, λόγω ξηρότητας των βλεννογόνων από τον αέρα που ανακυκλώνεται με το κλιματιστικό, ο πονοκέφαλος, η ψύξη μυών, η επιδείνωση αρθρίτιδας ή νευρίτιδας, η ξηρότητα δέρματος και η εμφάνιση δερματοπαθειών, η εμφάνιση αλλεργιών από μύκητες και σκόνη από τα φίλτρα του κλιματιστικού, η ξηροφθαλμία και η επιπεφυκίτιδα. Επίσης, από τη λανθασμένη συντήρηση των κλιματιστικών κινδυνεύουμε με πνευμονία από το μικρόβιο Legionela (Νόσος των Λεγεωνάριων).

Νόσος Λεγεωνάριων

Η Νόσος των Λεγεωνάριων είναι μια σοβαρή μορφή πνευμονίας. Μια εκτεταμένη φλεγμονή των πνευμόνων που προκαλείται συνήθως από μόλυνση με ένα βακτήριο, γνωστό ως Legionella. Η Νόσος των Λεγεωνάριων δεν είναι μεταδοτική από άτομο σε άτομο μέσω της επαφής. Αντ’ αυτού, οι περισσότεροι άνθρωποι κολλούν τη νόσο από την εισπνοή των βακτηρίων. Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, οι καπνιστές και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην ασθένεια των Λεγεωνάριων.

Το βακτήριο της Νόσου των Λεγεωνάριων προκαλεί επίσης τον πυρετό τύπου Pontiac, μια ηπιότερη ασθένεια που μοιάζει με γρίπη. Χωριστά ή από κοινού οι δύο ασθένειες ονομάζονται απλά «Νόσος των Λεγεωνάριων». Ο πυρετός Pontiac συνήθως φεύγει από μόνος του, αλλά αν αφεθεί χωρίς καμία ιατρική θεραπεία, η Νόσος των Λεγεωνάριων μπορεί να αποβεί θανατηφόρα. Παρά το γεγονός ότι η έγκαιρη θεραπεία με αντιβιοτικά συνήθως θεραπεύει τη νόσο, μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά τη θεραπεία.

Για τη σωστή, λοιπόν, συντήρηση χρειάζεται καθαρισμός των φίλτρων του κλιματιστικού σε τακτά χρονικά διαστήματα, ρύθμισή του στους 25 βαθμούς Κελσίου (ιδανικές συνθήκες: θερμοκρασία 25-26 βαθμοί Κελσίου, υγρασία 65%), συχνός αερισμός του χώρου (π.χ. λίγο ανοικτό το παράθυρο συνεχώς) και φυσικά όχι απότομες εναλλαγές από κρύο σε ζεστό και αντίστροφα.

No related posts.