«Ομήρου Οδύσσεια» στο 10ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου

Με τη θεατρική παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια» αποχαιρέτησαν οι μικροί πρωταγωνιστές του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου την εφετινή χρονιά. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου, ενώ το κείμενο και οι διάλογοι ήταν προσαρμοσμένοι στους μικρούς μας ηθοποιούς.

Γονείς, γιαγιάδες και παππούδες είχαν μαζευτεί όλοι εκεί για να δουν τα νήπια. Το αποτέλεσμα φάνηκε στο χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις καθημερινές πρόβες πολλών μηνών, με τη βοήθεια των νηπιαγωγών. Κάθε νήπιο και ένας μικρός ηθοποιός, που είχε αφομοιώσει τον ρόλο του και ξεδίπλωνε το ταλέντο του. Στο ρόλο του πρωταγωνιστή, Οδυσσέα, ο Γιώργος, με την καταπληκτική του ερμηνεία. Η Μυρτώ στον ρόλο της αφοσιωμένης Πηνελόπης. Την Κίρκη την υποδυόταν η Χαρά.

Ο κάθε ένας ντυμένος με τη στολή του, σύμφωνα με τον ρόλο που τους είχε αναθέσει η δασκάλα. Τα μικρά κοριτσάκια ντυμένες σειρήνες και θεές του Ολύμπου εξέπληξαν με τις χορευτικές τους ικανότητες το κοινό. Χάρτινες κατασκευές, όπως το καράβι του Οδυσσέα και των φίλων του, είχαν σχεδιαστεί ειδικά για την παράσταση.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στους γονείς, βλέποντας τους μικρούς πρωταγωνιστές επί σκηνής. Τα νήπια αποχαιρετούν το νηπιαγωγείο έχοντας μάθει πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Μαθαίνοντας τους αριθμούς και τα γράμματα, κάνοντας εκπαιδευτικές εκδρομές σε διάφορα μουσεία και επίσης παρακολουθώντας θεατρικές παραστάσεις.

Γεμάτοι εμπειρίες και με αυτοπεποίθηση είναι πανέτοιμα για την Α’ Δημοτικού τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, ας απολαύσουν ανέμελα το υπέροχο καλοκαίρι.

No related posts.