Ταινία του μήνα

Η ταινία «Αφανείς Ήρωες» παρουσιάζει με ρεαλιστικό τρόπο την ακατάπαυστη προσπάθεια και τον ζήλο των Αμερικανών να καταφέρουν αυτό που είχαν ήδη κάνει οι Ρώσοι, να κατακτήσουν το διάστημα!

Η ταινία διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’60 και θέτει στο επίκεντρο τον άμετρο ρατσισμό εναντίον των έγχρωμων ανθρώπων από τη μία πλευρά και την ατέρμονη προσπάθεια για ίσα δικαιώματα και ίση διαχείριση από την άλλη. Οι ηρωίδες της ταινίας παρουσιάζονται ως από μηχανής θεές που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, προκείμενου να στείλουν τους Αμερικάνους στο διάστημα. Με μόνο εφόδιο τη γνώση και το ήθος κατορθώνουν όσα και οι άντρες και ακόμη περισσότερα.

Η συγκεκριμένη, λοιπόν, ταινία δε θίγει μόνο τον ρατσισμό προς τους έγχρωμους ανθρώπους αλλά και προς τι γυναίκες ως αδύναμο φύλο. Χωρίς ακρότητες και υπερβολές σκηνοθετικές καταφέρνει όχι να επιβάλλει την ισχύς μιας φυλής ή ενός φύλου αλλά να τα εξισώσει. Παρουσιάζει έτσι, αυτό το αρμονικό πάντρεμα όλων των διαφορετικών με αφετηρία το… διάστημα. Διαστημικό!

Στο μεταξύ οι ερμηνείες ήταν ικανοποιητικές, τόσο αυτές των πρωταγωνιστών όσο και αυτές των συμπρωταγωνιστών. Μάλιστα η Octavia Spencer μας έχει συνηθίσει σε παρόμοιους ρόλους, όπου έχει να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό, όπως στην ταινία “The Help” που θυμίζει σκηνοθετικά αυτή την ταινία, “Hidden Figures”.

Αξίζει να τη δείτε μόνο για το μήνυμα που περνάει, χωρίς ακρότητες. Καλή προβολή!

No related posts.