Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει!

Σε μερικές ημέρες, το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης ανοίγει επισήμως την αυλαία του! Η μεγάλη αναμονή πλησιάζει στο τέλος της, καθώς από τις 3 έως και τις 12 Μαρτίου η διοργάνωση που αποθεώνει μεγαλοπρεπώς την τέχνη του ντοκιμαντέρ επιστρέφει με πλούσιο πρόγραμμα προβολών, αφιερωμάτων και συζητήσεων.

Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ φιλοξενεί μια πληθώρα θεματικών ενοτήτων, από μουσικά μέχρι και πολιτικά ντοκιμαντέρ, καθώς και καινούργια τμήματα όπως το “FOOD VS FOOD”, το οποίο είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό που αναδεικνύεται μέσα από τις γαστρονομικές περιπλανήσεις του ανθρώπου, στον πολιτισμό του φαγητού.

Τα πλούσια αφιερώματα του Φεστιβάλ έρχονται επίσης για να συμπληρώσουν το πρόγραμμα, φέρνοντας στο προσκήνιο σπουδαίους δημιουργούς ντοκιμαντέρ, όπως ο Βίταλι Μάνσκι, καθώς και διανοούμενους όπως ο Τζον Μπέρτζερ.

Με ντοκιμαντέρ από όλον τον κόσμο, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται και 64 ελληνικής παραγωγής, το φετινό Φεστιβάλ υπόσχεται σε κάθε θεατή μια αξέχαστη εμπειρία που συνδυάζει μοναδικά την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία!

Το εΜΜΕίς θα είναι φυσικά παρόν για να αποτυπώσει αυτήν την εμπειρία στο επόμενο τεύχος του! Μέχρι τότε, ας αρκεστούμε στα πρώτα τρειλερ του φεστιβάλ:

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.filmfestival.gr.

No related posts.