Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Μία νόστιμη συνταγή που χρειάζεται μερικά βασικά υλικά και κάποια μπαχαρικά. Με στοιχεία από την ινδική κουζίνα, είναι έτοιμο σε λίγη ώρα και εύκολα. Με λίγο ψωμί και μία σαλάτα είναι ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά για 4 άτομα

8 μπούτια κοτόπουλου

200 γρ. πιπεριές σε κυβάκια

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

10 γρ. κρεμμύδι σε σκόνη

10 γρ. πάπρικα καπνιστή

20 γρ. ginger τριμμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το χυμό του

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το ginger, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μία πλαστική σακούλα φαγητού και το ανακατεύουμε με το μείγμα του γιαουρτιού. Το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για δύο ή περισσότερες ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, βάζουμε τις πιπεριές ανάμεσα στα μπούτια και αδειάζουμε το μείγμα του γιαουρτιού από πάνω. Ψήνουμε για 30΄. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, θα πρέπει η σάρκα να ξεκολλάει ελαφρά και να έχει σχηματίσει μία κρούστα. Σερβίρουμε αμέσως.

Διατροφική αξία

Ενέργεια: 1564 kcal, Πρωτεΐνη: 88 γρ., Λίπη: 128 γρ., Υδατάνθρακες: 20 γρ.

No related posts.