Γυμναστική και χορός στο Α.Π.Θ.

Ο ελεύθερος χρόνος, μπορεί να αξιοποιηθεί με ποικίλους τρόπους, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τα οικονομικά περιθώρια του καθενός. Μία ενδιαφέρουσα και οικονομική πρόταση για φοιτητές και απόφοιτους του Α.Π.Θ. αποτελεί το πανεπιστημιακό γυμναστήριο.

Το γυμναστήριο του Α.Π.Θ. ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα στο εξής σημείο:  Προσφέρει όλα τα είδη γυμναστικής που μπορεί να συναντήσει κανείς σε ένα άλλο γυμναστήριο (αίθουσα με όργανα γυμναστικής, διάφορα προγράμματα γυμναστικής, όπως πιλάτες, Zumba, trx (γυμναστική με ιμάντες), Crossfit, με την προσθήκη γηπέδων για ποδόσφαιρο, τρέξιμο, βόλευ, μπάσκετ, επιτραπέζια αντισφαίριση, αλλά και αίθουσες διδασκαλίας χορού (μοντέρνος, παραδοσιακούς χορούς, λάτιν και αργεντίνικο τάνγκο).

Σε ένα γυμναστήριο ή σε μία σχολή χορού το ποσό που απαιτείται συνήθως ανέρχεται στα 30-40 ευρώ το μήνα, ενώ στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο μπορείς να εισέρχεσαι με 15 ευρώ όλο τον χρόνο αν είσαι φοιτητής ή με 60 ευρώ κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο, αν είσαι απόφοιτος. Πέραν αυτού διαθέτεις το προνόμιο να ασχοληθείς – καταβάλλοντας αυτό το ποσό – με μία, δύο ή και περισσότερες δραστηριότητες που σε εκφράζουν. Για παράδειγμα μπορείς να κάνεις ζούμπα, να παίξεις πινγκ πονγκ, να τρέξεις στο γήπεδο και να κάνεις διάδρομο, εφόσον διαθέτεις τις αντοχές και τον χρόνο.

Όσον αφορά τους χορούς το μοναδικό μειονέκτημα είναι η πολυκοσμία σε συνάρτηση με την μικρή σχετικά αίθουσα που διατίθεται. Εκτός αυτού, το τμήμα είναι ανοιχτό, οπότε αναμειγνύονται από πολύ αρχάρια μέχρι πολύ προχωρημένα άτομα. Το θετικό με το ανοιχτό τμήμα είναι ότι μπορεί να ξεκινήσει κάποιος όποια στιγμή επιθυμεί και να καταφέρει να συμβαδίσει με τους υπόλοιπους, καθώς διαχωρίζονται οι αρχάριοι από τους προχωρημένους. Ενδείκνυται λοιπόν για όσους επιθυμούν να μάθουν τα βήματα και την τεχνική ενός από τους παραπάνω χορούς, να κινηθούν στον ρυθμό, να συνυπάρξουν χορευτικά με άλλα άτομα, να γυμναστούν και  να χαλαρώσουν, δίχως να σκέφτονται τα προβλήματά τους.

Τέλος, το γυμναστήριο αναλαμβάνει την ξενάγηση δημοτικών σχολείων για εξοικείωση με τους χώρους αλλά και την ενασχόληση με διάφορες δραστηριότητες.

Υ.Γ.  Δικαίωμα εγγραφής στο γυμναστήριο έχουν μόνο οι φοιτητές, οι απόφοιτοι (μόνο όσοι έχουν κάνει εγγραφή στο παρελθόν) και οι εργαζόμενοι του Α.Π.Θ.

Για περαιτέρω πληροφορίες  δείτε εδώ: http://www.gym.auth.gr/el

No related posts.