Η A.R.T. παρουσίασε το μονοθέσιό της στο “2ο Thessaloniki Formula Show”

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ζωντανή επίδειξη του αγωνιστικού μονοθέσιου της αγωνιστικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, A.R.T. (Aristotle Racing Team).  Και φέτος, λοιπόν, η πολυβραβευμένη και πολυμελής ομάδα περιέφραξε την Πλατεία Αριστοτέλους, μετατρέποντάς την σε πίστα, όπου ο κόσμος μπορούσε να απολαύσει από κοντά το μονοθέσιο και τις υψηλές του… ταχύτητες. Η Αμαλία Χάβαρη, η υπεύθυνη μάρκετινγκ της ομάδας ήταν εκεί και μας έδωσε όλες τις πληροφορίες για το μονοθέσιο, τις διακρίσεις και το μέλλον της ομάδας.

-Αμαλία, καλησπέρα. Μπορείς να μας πεις ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης;
Σκοπός αυτής της εκδήλωσης ήταν το κοινό της Θεσσαλονίκης να μάθει την ομάδα μας, το μονοθέσιό μας, τις διακρίσεις που έχουμε φέρει για το Α.Π.Θ. και επίσης να μεταφέρουμε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης στον κόσμο της αγωνιστικής οδήγησης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πέρα από αυτό, υπήρχαν παράλληλα και άλλες δράσεις που απασχολούσαν το κοινό, όπως βενζινοκίνητα τηλεκατευθυνόμενα από την πίστα Σερρών, τα οποία εκτελούσαν άλματα σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Επίσης, υπήρχε τοποθετημένο στην πλατεία ένα παλιότερο μονοθέσιο της ομάδας, που είχε διαμορφωθεί σε προσομοιωτή Φόρμουλα για να διασκεδάσουν και οι μικρότεροι φίλοι της ομάδας μας. Έγιναν κληρώσεις, υπήρξε μουσική και είδαμε ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας.

-Πόση δουλειά καταβάλετε για την σημερινή εκδήλωση;
Μόνο για το σημερινό γεγονός είχαμε έναν μήνα οργάνωσης και δουλειάς, διότι έπρεπε καταρχάς να πάρουμε πάρα πολλές άδειες από τον Δήμο, από την τροχαία και από οποιαδήποτε άλλη εμπλεκόμενη υπηρεσία. Η γραφειοκρατία ήταν μεγάλη, έπρεπε να γίνουν πάρα πολλές συζητήσεις με πολλούς ανθρώπους. Εντέλει, μετά από έναν μήνα, καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία. Ήταν δύσκολο, αλλά το καλό ήταν ότι βοήθησαν πάρα πολύ τα τεχνικά μας μέλη. Η ομάδα μας αποτελείται από 30 άτομα και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους.

-Θες να μας μιλήσεις για την προετοιμασία και τον χρόνο που σας παίρνει η κατασκευή του μονοθέσιου;
Γενικότερα για το αμάξι, ο κόπος και η προσπάθεια μας διαρκεί όλη τη χρονιά. Είναι πλήρης απασχόληση και προσπαθούμε να συνδυάσουμε παράλληλα και τις σχολές μας, όμως είναι πάρα πολύ δύσκολο. Κι αυτό διότι, αν και είναι κάτι που γίνεται εθελοντικά, απαιτεί πάρα πολλές ώρες, οπότε δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από το να το βάλεις πρώτη σου προτεραιότητα και πρωταρχικό σου στόχο.

-Ποιες είναι οι διακρίσεις που έχετε λάβει;
Οι κυριότερες είναι η τρίτη θέση στην Ιταλία το 2012. Έπειτα, ακολούθησαν το 2014 η τέταρτη θέση στην Ιταλία στην γενική κατάταξη, η τρίτη θέση στην Ουγγαρία στα στατικά αγωνίσματα και η 12η θέση στη Γερμανία ανάμεσα σε 75 ομάδες. Στη Γερμανία ήταν και ο πιο απαιτητικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός, οπότε και η 12η θέση είναι πολύτιμη. Και μια ακόμη σημαντική διάκριση είναι πιο πρόσφατα τον Σεπτέμβρη, όπου η ομάδα μας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην Ιταλία σε παρουσίαση σχεδιασμού.

-Ποια ήταν η θέση του Αριστοτελείου σε όλη αυτήν την προσπάθειά σας;
Το Αριστοτέλειο μας υποστηρίζει, κατά ένα μέρος και χρηματικά, αλλά και σε τεχνογνωσία, όσο μπορούν κάποιοι καθηγητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Όμως γενικότερα μας βοηθούν πάρα πολύ και ιδιωτικές επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την προσπάθεια μας με χορηγίες. Είτε χρηματικές χορηγίες, είτε υλικές χορηγίες με κατεργασίες σε μηχανουργεία, είτε σε επίπεδο τεχνογνωσίας. Ο συνδυασμός του Α.Π.Θ. και των ιδιωτικών επιχειρήσεων είναι από που δίνει αυτό το αποτέλεσμα.
_______

Η ομάδα φέτος ετοιμάζει πολλά καλά πράγματα. Ετοιμάζει καινοτομίες, πιο πολύ κατασκευαστικές, που θα γίνουν για πρώτη φορά μετά από 10 χρονιά από την ίδρυσή της. Θα χρησιμοποιηθούν σύνθετα υλικά, κυρίως ανθρακονήματα, για να επιτευχθεί έτσι απώλεια βάρους. Θα γίνει εισαγωγή από καρμπόν, θα κατασκευαστεί τετρατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων από την ομάδα και το κυριότερο είναι ότι θα προστεθεί πλήρες αεροδυναμικό πακέτο με φτερά εμπρός και πίσω.

«Έχει γίνει ο προγραμματισμός, έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και έχουμε ξεκινήσει την κατασκευή. Προς το παρόν φαίνεται πως όλα λειτουργούν καλά και θα υλοποιηθούν βάσει προγράμματος. Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί αρχές Ιουνίου και μετά θα ακολουθήσει περίπου ένας μήνας δοκιμών μέχρι να πάμε στους αγώνες της Ευρώπης. Έκτακτα πάντα συμβαίνουν, υπάρχουν πάντα εναλλακτικές, αλλά προς το παρόν κατευθυνόμαστε έτσι» προσέθεσε η Αμαλία.

Όσον αφορά το μετά…

Το καλοκαίρι θα είναι πολύ γεμάτο για την ομάδα, αφού θα συμμετάσχει σε τρεις ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Όλα αυτά θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου με τον διαγωνισμό της Ιταλίας. Θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός της Γερμανίας στα μέσα Αυγούστου. Στα τέλη του ίδιου μήνα, θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός της Ουγγαρίας.

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η Αμαλία και η A.R.T.;
Είμαστε μια φοιτητική προσπάθεια, που μετά από πολύ κόπο βλέπουμε ότι παίρνει διακρίσεις και ότι υπάρχει η ηθική ανταμοιβή. Αλλά για να γίνει όλο αυτό χρειαζόμαστε στήριξη. Υπάρχουν επιχειρήσεις που μας πιστεύουν και μας στηρίζουν, όμως δεν είναι αρκετές. Η ομάδα έχει πολλά λειτουργικά έξοδα, ενώ συμβαίνουν συνεχώς πολλά απρόοπτα, καθιστώντας μονίμως αναγκαία την ύπαρξη χρημάτων στην ομάδα. Οπότε, αυτό που θα θέλαμε είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις να κοιτάξουν την ομάδα, να δουν το έργο μας και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια γιατί πραγματικά αξίζει. Μπορούμε να προσφέρουμε ανταποδοτικά προβολή των επιχειρήσεων αυτών. Και ένα άλλο μήνυμα που θα θελα να περάσω είναι ότι παρ’ όλες τις δύσκολες εποχές που περνάμε στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη νέοι με όραμα, ζήλο και πάθος να κάνουν αυτό που αγαπούν και θα έπρεπε αυτό να το στηρίζουν όλοι. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε.

_______
*Ευχαριστώ θερμά την Αμαλία, υπεύθυνη μάρκετινγκ της A.R.T., για την όμορφη συζήτησή μας*

No related posts.