Δημοσιογράφοι στο παρκέ

Καλό κλίμα, συνεργασία, ομαδικότητα, σκληρή δουλειά, αφοσίωση; Ποια είναι ακριβώς τα συστατικά που χρειάζεται μια ομάδα για να συσταθεί;

Στην περίπτωση της ομάδας μπάσκετ του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. αρκούσε μια ιδέα και η προθυμία των φοιτητών, από όλα τα έτη σπουδών. Και να που τώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της σχολής παρουσιάζεται η πρώτη μπασκετική μας ομάδα.

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου παρευρέθηκα στον αγώνα της ομάδας με το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών, στα πλαίσια του πανεπιστημιακού (Α.Π.Θ.) τουρνουά μπάσκετ. Είχαν προηγηθεί άλλοι δύο αγώνες με την Ιατρική σχολή και το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου, στους οποίους η ομάδα ηττήθηκε, πράγμα που δεν φαίνεται όμως να έκαμψε το φρόνημα των φοιτητών που κατέφθασαν γεμάτοι ενέργεια και διάθεση στο γήπεδο για να ξεκινήσουν το ζέσταμα. 

«Το κλίμα της ομάδας είναι υπέροχο, έχουμε γίνει μια παρέα και δεν υπάρχουν διαμάχες μεταξύ μας», τονίζει ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, τελειόφοιτος του Τμήματος. Άλλωστε, οι περισσότεροι από τους φοιτητές που απαρτίζουν την ομάδα είχαν εμπειρία από τις συμμετοχές τους τόσο σε τοπικό όσο και σε σχολικό επίπεδο και ίσως αυτό βοήθησε πολύ στην άμεση εύρεση κωδίκων επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ τους.

Ωστόσο δε θα μπορούσαν να λείπουν τα αναμενόμενα τεχνικά προβλήματα. «Αν και όλοι έχουν όρεξη για δουλειά, υπάρχει έλλειψη συγχρονισμού ως προς τις προπονήσεις, με αποτέλεσμα στους αγώνες να είμαστε απροετοίμαστοι. Παρ’ όλα αυτά σέβομαι ότι τα παιδιά έχουν και άλλες ασχολίες, όπως και εγώ φυσικά, γιατί εργάζομαι», λέει ο Κωνσταντίνος Καραγεωργόπουλος, δευτεροετής φοιτητής του Τμήματος. Επιπλέον, πολλοί παίκτες, όπως ο Χρήστος Πολυχρονίδης, φοιτητής 4ου έτους υποστηρίζει ότι «η ομάδα δεν έχει κοινό, δεν υποστηρίζεται σχεδόν καθόλου σε αντίθεση με άλλα τμήματα που έχουν εξέδρα και αναρτημένα πανό».

Ο αγώνας τελείωσε με σκορ 50-42 υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να κρατήσει κανείς είναι η προσπάθεια των παιδιών. Η πορεία που διαγράφεται μέχρι στιγμής δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη απέναντι σε ομάδες που έχουν παράδοση χρόνων στο άθλημα. Ας ελπίζουμε οτι στο μέλλον η προσπάθεια αυτή θα αγκαλιαστεί από όλους τους φοιτητές και θα βρει την υποστήριξη που της αξίζει.

No related posts.