Ξέρεις κάτι; Είσαι τόσο ξεχωριστός!

Ξέρεις κάτι; Είσαι μοναδικός! Γεννήθηκες ΕΣΥ και όχι αυτός. Αυτό σημαίνει πως μέσα σε αυτό το σώμα, μέσα σε αυτήν την ψυχή υπάρχει μια ολοκλήρωση του εαυτού σου. Του δικού σου εαυτού με τα δικά του χαρακτηριστικά, τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Είσαι σαν ένα σαλιγκάρι που γεννιέται σε ένα όστρακο που δεν του αρέσει και ψάχνει με μανία να το αντικαταστήσει από ένα πιο όμορφο, πιο μεγάλο, που θα εντυπωσιάζει τους γύρω του (έτσι πιστεύει δηλαδή). Όμως το άλλο όστρακο που θα βρει, το άλλο «ξένο» σώμα που θα επιθυμήσει να έχει μπορεί να μην το χωράει, μπορεί τελικά να μην είναι τόσο όμορφο όσο φανταζόταν και τελικά μπορεί και να μην γίνεται αποδεκτός από τούς άλλους, που στην ουσία αυτός ήταν ο στόχος του.

Γιατί ψάχνεις να βρεις ένα άλλο όστρακο για το σώμα σου; Δεν καταλαβαίνεις πως δε σου ταιριάζει κάτι άλλο παρά μόνο αυτό που είσαι τώρα; Είναι αναγκαίο να συμφιλιωθείς με το όστρακο σου καθώς είναι μοναδικό. Να το δεις από άλλη οπτική γωνία. Να θυμάσαι πως τα πράγματα φαίνονται ωραία ή άσχημα ανάλογα με τη δικιά μας διάθεση, τα δικά μας όνειρα, τις δικές μας προσδοκίες. Το μυστικό είναι να αποδεχτείς τον εαυτό σου, με ό,τι προϋποθέτει αυτό, και να μην επηρεάζεσαι από τη γνώμη και τις επιθυμίες των άλλων.

Αγάπα τα μειονεκτήματα σου. Καν’ τα δυνατότητες. Επιβράβευσε τα προτερήματά σου. Καν’ τα ταλέντα. Το όστρακό σου μπορείς να το αλλάξεις, αλλά το μέσα σου, η ψυχή σου δε θα αλλάξει. Θες να ζεις σε ένα ψέμα; Ζήσε με ό,τι έχεις και κάνε τα αδύνατα δυνατά για να βελτιώσεις ότι δε σου αρέσει. Μην αλλάξεις, όμως, για κανέναν και για τίποτα εάν πραγματικά δεν το επιθυμείς ο ίδιος. Μη γίνεσαι έρμαιο των επιλογών κάποιων άλλων που στην ουσία δε γνωρίζουν ούτε λίγο από την οντότητά σου.

Ποτέ ξανά δε θα έχεις τη δυνατότητα σε αυτήν την υπέροχη ζωή να είσαι εσύ και αυτό σημαίνει ΕΣΥ με όλη τη σημασία της λέξης. Με αυτό το όνομα, με αυτά τα χαρακτηριστικά, με αυτήν την ιστορία, με αυτό το σώμα. Είναι τόσο μαγικό δεν το βλέπεις;

No related posts.