Εξεταστι… τί;

Τα φοιτητικά χρόνια είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος σταθμός στη ζωή ενός ανθρώπου. Ανεμελιά, παρέες και επιτέλους νιώθεις μετά από τόσα χρόνια σχολείου ότι κάνεις κάτι δημιουργικό το οποίο θα σε συνοδεύει σε όλη σου τη ζωή.

Όλα αυτά σίγουρα ακούγονται υπέροχα και είναι αξιοζήλευτα μέχρι τη στιγμή που φτάνει η… εξεταστική. Το άγχος εδώ έχει την τιμητική του (-Μα καλά, πότε τα είπε αυτά στο μάθημα; -Γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα; -Τέλος, από το καινούριο εξάμηνο θα παρακολουθώ συστηματικά! -Δεν καταλαβαίνω τίποτα! -Σίγουρα θα κοπώ, ούτε με πέντε δεν το περνάω). Αυτές και χιλιάδες άλλες σκέψεις σε κατακλύζουν, χειροτερεύοντας την κατάσταση.

Τις πρώτες εξεταστικές τις πέρασα κάπως έτσι, μέχρι που πήρα απόφαση να αλλάξω τη στάση και τον τρόπο σκέψης μου και να δω την περίοδο αυτή με διαφορετικό μάτι. Το πρώτο βήμα ήταν να εντοπίσω κάποια λάθη που έκανα και το δεύτερο να τα διορθώσω απευθείας. Έτσι, η επόμενη εξεταστική με βρήκε πιο έτοιμη και δυναμική. Αρχικά:

  • Άρχισε να παρακολουθείς πιο συστηματικά τις διαλέξεις.
  • Ξεκίνησε να διαβάζεις για την εξεταστική πολύ νωρίτερα από την έναρξη της.
  • Τον ελεύθερο σου χρόνο αξιοποίησε τον ποιοτικά και όχι πάνω από ένα κινητό ή υπολογιστή!
  • Να σκέφτεσαι ότι διαβάζεις για τον εαυτό σου, για να υλοποιήσεις τους επαγγελματικούς σου στόχους.

Είναι μία πολύ δημιουργική περίοδος για σένα, καθώς επιμορφώνεσαι και αποκτάς γνώσεις, διευρύνοντας έτσι τους πνευματικούς σου ορίζοντες. Δες την, λοιπόν, με άλλο μάτι!

No related posts.