Το… metal Αριστοτέλειο!

Μία πολύ ροκ πανεπιστημιακή βραδιά είχαν ετοιμάσει και υλοποίησαν οι Divine Snakes στις 22 Μαΐου στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Μπάμπης Ανδρεάδης (φωνή), ο Γιώργος Λιάκος (κιθάρα), ο Κώστας Τσιόγκας (μπάσο) και ο Γιάννης Σαρασίδης (τύμπανα) έχουν δημιουργήσει ένα metal συγκρότημα για το οποίο οι γνώστες του εν λόγω μουσικού στυλ λένε μόνο καλά λόγια. Οι ίδιοι, με μεγάλη αγάπη για τη μουσική, με μεράκι γι’ αυτό που κάνουν και με χαμηλό προϋπολογισμό, έχουν ήδη βγάλει, τον Φεβρουάριο του 2015, το “Join the Devine”, ένα demo CD με δύο δικά τους τραγούδια. Δύο από τα πολλά, όπως λένε οι ίδιοι, που έχουν στο συρτάρι τους και που σκοπεύουν σταδιακά να ηχογραφήσουν.

Ξεκίνησαν τον φθινόπωρο του 2014 ως ιδέα του Γιώργου και του Μπάμπη και στην πορεία βρήκαν τον Κώστα και τον Γιάννη, που με μεγάλη χαρά και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση που οι δύο πρώτοι τους απηύθυναν. Έτσι, από τότε μέχρι σήμερα κάνουν live εμφανίσεις μέσα από τις οποίες έρχονται σε επαφή με το κοινό και γίνονται γνωστοί σ’ αυτό, παίζοντας, κατά κύριο λόγο, δικά τους τραγούδια.

«Η μπάντα ξεκίνησε τον φθινόπωρο του 2014 από εμένα και τον Μπάμπη. Μετά, βρήκαμε στην πορεία τον Γιάννη που παίζει τύμπανα. Ξεκινήσαμε πρόβες εγώ με τον Γιάννη και μετά μπήκε στην μπάντα και ο Κώστας, ο μπασίστας μας. Εγώ παίζω κιθάρα. Αρχικά είχαμε ως βάση μας το stoner metal, αλλά έχουμε πάρα πολλές επιρροές και δεν μπορούμε να βάλουμε ταμπέλα σε αυτό που παίζουμε.

Έχουμε γράψει πολλά κομάτια δικά μας, έχουμε ηχογραφήσει, όμως, μόνο δύο, που περικλείονται στο demo μας, το Join the Devine, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2015. Αυτά που ηχογραφούμε τα ανεβάζουμε και τα έχουμε ελεύθερα στο bandcamp.com. Έχουμε κάνει αρκετά live και απ’ όσους μας παρακολούθησαν, είχαμε πολύ θετικά σχόλια.

Στη Φοιτητική Εβδομάδα ήταν δική μου ιδέα να συμμετάσχουμε. Είδα τη φόρμα αίτησης και λέω «γιατί να μην παίξουμε;». Το πρότεινα και στα άλλα παιδιά και δέχτηκαν. Έτσι, στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο (εγώ είμαι τελειόφοιτος στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) και προβαλλόμαστε κι εμείς μέσα από αυτό» υποστήριξε ο Γιώργος Λιάκος μιλώντας στο ε.ΜΜΕ.ίς, λίγο πριν οι Devine Snakes ανέβουν στη σκηνή για να παίξουν για τη Φοιτητική Εβδομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εμείς, από την πλευρά μας, δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε τους Devine Snakes για την παρουσία τους στο περιοδικό μας και να τους ευχηθούμε πολλές επιτυχίες!

No related posts.