Κυνήγι θησαυρού στο Α.Π.Θ.

Μία ιδιαίτερα πρωτότυπη δραστηριότητα έλαβε χώρο στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 14 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο από τις 4 Μαϊου μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ο τίτλος της δράσης «Κυνήγι Θησαυρού» δίνει το στίγμα της δραστηριότητας με την οποία επέλεξε η ομάδα CoMvoS να συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή γιορτή του Α.Π.Θ. και να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό, ερχόμενη σε επαφή με τη φοιτητική κοινότητα. «Το γνωστό σε όλους κυνήγι του θησαυρού έρχεται στον χώρο του πανεπιστημίου για να συνδέσει την επιστήμη με τη διασκέδαση» αναφερόταν στο πρόγραμμα που διένειμαν οι διοργανωτές της Φοιτητικής Εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 170 άτομα χωρισμένα σε ομάδες των πέντε ατόμων κλήθηκαν να λύσουν γρίφους και να περάσουν με επιτυχία πολυποίκιλες δοκιμασίες ώστε στο τέλος να βρεθούν στο μέρος όπου ήταν κρυμμένος ο θησαυρός. Νικήτρια θα ήταν η ομάδα που θα τα έκανε όλα σωστά και στον καλύτερο χρόνο.

«Συμμετέχουμε στη Φοιτητική Εβδομάδα για να ενισχύσουμε το έργο του Αριστοτελείου. Εφόσον το Πανεπιστήμιο είναι των φοιτητών, πρέπει κι αυτό να βοηθάει εμάς αλλά κι εμείς αυτό. Οι δηλώσεις συμμετοχής στη συγκεκριμένη εκδήλωση έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία μας. Είναι κάτι το τρομερό. Φαίνεται πως τους άρεσε πολύ η ιδέα. Έχουν δηλώσει συμμετοχή γύρω στα 170 άτομα» δηλώνουν ενθουσιασμένα τα παιδιά της ομάδας CoMvoS.

Η ομάδα CoMvoS δραστηριοποιείται από το 2012 και έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και το πνεύμα εθελοντισμού των φοιτητών, φέρνοντας τους σε επαφή μεταξύ τους, αναδεικνύοντας, παράλληλα, το πανεπιστήμιο σ’ έναν χώρο όχι απλώς διδασκαλίας και εκμάθησης, αλλά και διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

«Η ομάδα CoMvoS ιδρύθηκε το 2012 από μια ομάδα φοιτητών που είχαν ως όραμα γενικά την καλυτέρευση της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας. Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε τους φοιτητές του πανεπιστημίου ώστε να δουν και οι ίδιοι ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο σχολή, μαθήματα και ξανά σπίτι. Ο εθελοντισμός είναι κάτι πολύ βασικό στη ζωή μας και αποκτούμε εφόδια, που θα μας χρειαστούν αργότερα στη ζωή μας και στην επαγγελματική μας καριέρα. Αποφασίσαμε ότι θα έχουμε δύο πυλώνες μέσα στην ομάδα μας. Από τη μία, θα ενισχύσουμε τις ήδη υπάρχουσες ομάδες που δραστηριοποιούνται μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και από την άλλη, θα κάνουμε εκδηλώσεις που βλέπουμε ότι λείπουν αυτήν τη στιγμή από το πανεπιστήμιο μας.

Είμαστε μια ομάδα φοιτητών για φοιτητές και αυτό θέλουμε να το τονίσουμε. Μιλάμε σε ανθρώπους που μας καταλαβαίνουν και τους καταλαβαίνουμε. Εξ ου, και τα αρχικά CoMvoS, που σημαίνουν Cooperation and MotiVation of Students» δηλώνουν τα μέλη της πανεπιστημιακής αυτής ομάδας.

No related posts.