«Κρίση και Κοινωνία, ζητήματα διαχείρισης»

Το πέμπτο κατά σειρά «Διεθνές Summer School», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Youth Time, έλαβε χώρα στο Αμβούργο τον προηγούμενο μήνα και άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στους συμμετέχοντες!

Το εν λόγω “Summer School” έδωσε σε νέους και νέες, φοιτητές από όλον τον κόσμο, απλούς συμμετέχοντες και δημοσιογράφους, την ευκαιρία να εξασκήσουν τις γνώσεις και τις ικανότητες τους, να αποκτήσουν επικοινωνιακές δεξιότητες μέσω διαλέξεων, δημιουργικών και διαδραστικών workshops, η θεματολογία των οποίων κάθε χρόνο είναι διαφορετική.

Φέτος, το θέμα του “Summer School”, ήταν «Κρίση και Κοινωνία, ζητήματα διαχείρισης» και αναλόγως κινήθηκε και η θεματολογία που είχαν οι διαλέξεις και τα workshops. Μερικά από αυτά αφορούσαν την καθημερινή διπλωματία, την καταστρατηγηση των στερεοτύπων, την τέχνη της διαπραγμάτευσης, αλλά και την κατανόηση των ζητημάτων τοπικότητας στην Ευρώπη.

Οι εισηγητές προέρχονταν, κατά κύριο λόγο, από την Ευρώπη (Γερμανία, Ολλανδία, Ελλάδα, Βοσνία), αλλά ειδική διάλεξη παρέδωσε και ο Νοτιοαφρικανός Mike Fisher, σε σχέση με τη διαχείριση άγχους, ενώ δόθηκε και η οικονομική διάσταση της κρίσης στην Ευρώπη, με την παρουσία Kαθηγητή Oικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο οποίος μίλησε για το τραπεζικό σύστημα.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Youth Time, Julia Kinash, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο δημοσιογραφικό team του “Summer School”, στόχος της είναι, όπως άλλωστε και των υπολοίπων εταίρων του οργανισμού, η εκπαιδευτική δραστηριότητα και η προσωπική βελτίωση των συμμετεχόντων. Για τη Youth Time, όλοι οι συμμετέχοντες εντάσσονται στη μεγάλη αυτή οικογένεια του οργανισμού και έτσι ο κύκλος μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Η κυρία Kinash σημείωσε, δε, ότι ο οργανισμός, ως Μ.Κ.Ο., δε λαμβάνει επιχορήγηση από κυβερνήσεις, παρά μόνο από τους χορηγούς που διοργανώνουν το συνέδριο και παρέχουν το υλικό, ενώ ο οργανισμός διατηρεί σχέσεις μόνο με άλλες οργανώσεις που έχουν στόχο να προάγουν τους νέους.

Το επόμενο meeting με τον οργανισμό θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, για το “Global Youth Forum”, χωρίς να έχουν δημοσιευτεί όμως περισσότερες πληροφορίες. Η Youth Time θα χαρεί να λάβει τις αιτήσεις νέων από όλα τα γνωστικά αντικείμενα, τόσο για το “Global Youth Forum” όσο και για το επόμενο “Summer School”.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: http://www.youth-time.org/, ενώ μια μικρή γεύση του summer school μπορείτε να πάρετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Nd_lXzqGiYA.

No related posts.