Πιο κοντά στο 3-1 παρά στο 2-2

Λίγο μετά το 62-51 του Π.Α.Ο.Κ. επί του Άρη στο τρίτο ματς των δύο ομάδων για τους μικρούς τελικούς των play off της Α1 μπάσκετ, άπαντες οι πρωταγωνιστές συμφώνησαν ότι οι δύο ομάδες είναι πολύ-πολύ κουρασμένες.

Και όντως, έτσι φαίνεται να είναι, γεγονός που αποδείχθηκε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα, όπου το επιμέρους σκορ ήταν το… παιδικό 22-25 υπέρ του Άρη. Στο πρώτο ημίχρονο, που έκλεισε στο 40-26 υπέρ του Π.Α.Ο.Κ., τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά, καθώς ο «Δικέφαλος» έκανε το τέλειο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση.

Οι γηπεδούχοι ήταν πάντως και αυτοί μετριότατοι στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, δίνοντας βάση στο πώς θα κατάφερναν να διατηρήσουν το αβαντάζ που είχαν κερδίσει από το πρώτο. Εν ολίγοις, στο 2-1 έφτασε η ομάδα που έπαιξε μπάσκετ για 20 λεπτά, μιας και εκείνη που ηττήθηκε, στην πραγματικότητα, δεν κατέβηκε ποτέ στο παρκέ του “PAOK Sports Arena”. Δύο είναι τα τινά για την αγωνιστική καθίζηση των «ασπρόμαυρων» στη γ′ και στη δ’ περίοδο: είτε δεν είχαν άλλα αποθέματα ενέργειας είτε, εξαιτίας του γεγονότος ότι η ενέργειά τους τελειώνει, και αφού είχαν καταφέρει να πάρουν ένα +14 από το πρώτο μέρος, επέλεξαν να κάνουν συντήρηση… διαφοράς και δυνάμεων ενόψει του αγώνα της Τετάρτης στο «Αλεξάνδρειο».

Θα υπάρξει η δυνατότητα να διαπιστωθεί αυτό σε τρεις ημέρες. Στο «Παλέ ντε Σπορ», στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς. Εκεί όπου ο Π.Α.Ο.Κ. είναι το μεγάλο φαβορί. Όχι απαραίτητα γιατί είναι καλύτερη ομάδα από τον Άρη (στην πραγματικότητα οι διαφορές ανάμεσα στους δύο είναι πολύ μικρές), αλλά διότι, έστω και για μισό αγώνα εχθές, έβγαλε ενέργεια στην Πυλαία, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του που έμοιαζε να είναι εντελώς άδειος. Είναι, δε, αξιοσημείωτο ότι ο Π.Α.Ο.Κ. των 60 αγώνων στην εφετινή σεζόν δείχνει να έχει περισσότερα αποθεματικά σε φυσική αντοχή σε σχέση με τον Άρη που δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και έδινε, μέχρι τα play off, περίπου ένα ματς την εβδομάδα.

Αυτό το τελευταίο στοιχείο είναι πολύ σημαντικό, γιατί μπορεί να λέμε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είναι σχετικά ντε-φορμέ στα play off, ωστόσο πρέπει να δούμε και το πόσο μεγάλη και βαριά ήταν η αγωνιστική χρονιά για τον «Δικέφαλο»…

Την Τετάρτη, λοιπόν, τα σπουδαιότερα! Το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη είναι υποχρεωμένο να κερδίσει και θα δώσει τα ρέστα του. Μόνο που δεν είναι καθόλου βέβαιο πως αυτά θα φτάσουν. Προσωπικά, και για τον βασικό λόγο που προανέφερα, εκτιμώ ότι το 3-1 είναι πια πιο κοντά από το 2-2 και ένα πέμπτο ματς στο «παλατάκι»…

Related posts:

  1. Αυτή η σειρά έχει μέλλον…