Θεματικη

ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ;

Σχετικα αρθρα

Μοιρασου το!

SAFIA: Student Association For International Affairs: Παρουσίαση της φοιτητικής οργάνωσης διεθνών σχέσεων

Η SAFIA αποτελεί διαπανεπιστημιακή μη κυβερνητική Οργάνωση νέων που δραστηριοποιείται στο χώρο των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων από το 1994.

Κύριος στόχος της SAFIA είναι να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον των νέων για τις σύγχρονες Διεθνείς και Ευρωπαϊκές εξελίξεις και να αναδείξει τη σκέψη και τον προβληματισμό τους, συμβάλλοντας έτσι στην ενδυνάμωση ενός γόνιμου διαλόγου, όπως επίσης και η προαγωγή της επιστημονικής μελέτης των διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων, διαμέσου της διεπιστημονικής έρευνας και της συγκριτικής ανάλυσης. Επιπρόσθετα η ανάπτυξη της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και ξένης ακαδημαϊκής κοινότητας και τέλος η δραστηριοποίηση σε θέματα και προβλήματα που αφορούν τη διεθνή κοινότητα, στη βάση του σεβασμού του απαραβίαστου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της ελευθερίας, δημοκρατίας και ισότητας είναι ζητήματα με τα οποία ασχολείται η SAFIA .

Στα πλαίσια αυτά η SAFIA μετέρχεται διάφορα μέσα για την εκπλήρωση των στόχων της. Η κυριότερη δραστηριότητά της είναι το ετήσιο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων το οποίο διοργανώνεται εδώ και 13 χρόνια, με το τελευταίο να διεξάγεται στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (τελετή έναρξης και λήξης) και στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Στο Κοινοβούλιο νέοι φοιτητές από όλη την Ελλάδα χωρίζονται σε δέκα επιστημονικές επιτροπές με διαφορετικά θεματικά πεδία και καταλήγουν σε γόνιμα συμπεράσματα, τα οποία και παρουσιάζουν στην «ολομέλεια», στην τελετή λήξης.

Επιπρόσθετα, η SAFIA διοργανώνει συνέδρια και σεμινάρια, με το πιο πρόσφατο να διεξάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών με θέμα «Αθήνα – Σκόπια: Η νέα πολιτική πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται μετά το Ελληνικό βέτο». Επίσης, διοργανώνονται και διαπανεπιστημιακά σεμινάρια με θέματα όπως «Συγγραφή Εργασιών- Έρευνα- Σταδιοδρομία».

Το 16ο Βήμα Διεθνών Σχέσεων, που είναι η επιστημονική έκδοση της SAFIA, μόλις κυκλοφόρησε!

Η SAFIA εκδίδει εδώ και 15 χρόνια το επιστημονικό περιοδικό «Βήμα Διεθνών Σχέσεων» από τις εκδόσεις Παπαζήση, όπου αρθρογραφούν καθηγητές πανεπιστημίου και κάνουν βιβλιοπαρουσίαση μέλη της. Ακόμη, εκδίδεται το ηλεκτρονικό μας περιοδικό διμηνιαίας συχνότητας με τίτλο «Απο…safiνίσεις», στο οποίο μπορούν να γράψουν όλοι οι φοιτητές. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα τεύχη μας μέσα από την ιστοσελίδα μας (www.safia.eu).

Η οργάνωση δραστηριοποιείται και στον ερευνητικό χώρο, αφού ήδη έχουν διεξαχθεί έρευνες που πραγματεύονται διεθνή και ευρωπαϊκά ζητήματα, ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί η σύσταση νέων ερευνητικών ομάδων με την έναρξη της καινούργιας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Τέλος, η SAFIA διοργανώνει αποστολές στο εξωτερικό, με την πιο βραχυπρόθεσμη να πηγαίνει τον Οκτώβριο στο International Model United Nations της Οξφόρδης, όπως και κάθε Απρίλιο στην προσομοίωση Ευρωπαϊκών Οργάνων «Euroforum» που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για εμάς, τις τρέχουσες δραστηριότητές μας και το πώς μπορείτε να γίνετε μέλη μας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, www.safia.eu. Επιπρόσθετα, θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο safia@safia.gr, τηλεφώνου στο 210-3255421 ή να περάσετε να μας γνωρίσετε από κοντά στα γραφεία μας, Αιόλου 42-44, Αθήνα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 13:00 – 16:00 (οι μέρες ενδέχεται να τροποποιηθούν με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.)

Νίκος Θεοδωράκης
nikostheodor@gmail.com

No related posts.