Οι κρύσταλλοι και οι ευεργετικές τους ιδιότητες

Αμέθυστος

Η σχέση του ανθρώπου με τους κρυστάλλους και τους πολύτιμους λίθους χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ήδη, από τη Λίθινη Εποχή και μετά, βρέθηκαν ενδείξεις γι’ αυτή τη σχέση σε τάφους, αρχαιολογικούς χώρους, ναούς και μπορεί κάνεις εύκολα να καταλάβει πως τα ορυκτά και οι κρύσταλλοι είχαν μια ιδιαίτερη, μεταφυσική, ακόμα και μαγική σημασία στην ζωή των ανθρώπων εκείνη την εποχή. Είναι ολοφάνερο πως η ομορφιά, η λάμψη και τα χρώματα των φυσικών κρυστάλλων, τους γοήτευε και τους έκανε να θεωρούν αυτά τα πετράδια αληθινό θησαυρό.

Για τη μαγεία των κρυστάλλων και τις ευεργετικές τους ιδιότητες μιλήσαμε με τον Χαράλαμπο Καρολίδη, ιδιοκτήτη περιπτέρου για κρυστάλλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικό πάνω στο θέμα. Λύσαμε απορίες και μύθους και μάθαμε ενδιαφέροντα πράγματα που δε γνωρίζαμε.

Χαλαζίας

-Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για τους κρυστάλλους;
Ας ξεκινήσουμε από μερικά ιστορικά στοιχεία, λοιπόν…

Οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι εκμεταλλεύονται συστηματικά κοιτάσματα πολύτιμων λίθων εδώ και πάνω από 5.000 χρόνια. Σ’ αυτά τα τελευταία 5.000 χρόνια, κάθε πολιτισμός και κάθε θρησκεία είχε τις δικές του προτιμήσεις. Για εμάς τους Έλληνες, η πιο πολύτιμη πέτρα ήταν ο κρύσταλλος χαλαζίας (βάσει Ορφικών Κειμένων), για τους Κινέζους ο νεφρίτης, για τους Ινδούς το ρουμπίνι, για τους Αιγύπτιους το σμαράγδι. Αξιοσημείωτο είναι πως το διαμάντι άρχισε να αποκτά τη μεγάλη του αξία μόλις πριν 500 περίπου χρόνια και οι ενεργειακές ή θεραπευτικές ιδιότητες που του αποδίδονται είναι ελάχιστες. Θα μπορούσαμε ατέλειωτες ώρες να διαβάζουμε στο Διαδίκτυο για τις ιδιότητες των κρυστάλλων.

Σήμερα, όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ξεχάσει, ή αγνοούν, ή, ακόμη χειρότερα, σαρκάζουν τις ενεργειακές και θεραπευτικές ιδιότητες των κρυστάλλων. Ο σύγχρονος άνθρωπος πιστεύει, ότι για χιλιάδες χρόνια οι ιδιότητες αυτές είναι κάτι σαν παραμύθια.

Εάν ήταν όλα αυτά παραμύθια, θα άντεχαν στην διαδρομή τόσων αιώνων;
Κάποια στιγμή, οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο δε θα τους αγνοούσαν και δε θα τους θεωρούσαν άχρηστους ως προς τις ευεργετικές τους ιδιότητες;

-Είναι αλήθεια, δηλαδή, ότι οι κρύσταλλοι έχουν ενεργειακές και θεραπευτικές ιδιότητες;
Η απάντηση είναι ανεπιφύλακτα ναι! Ορυκτά, κρύσταλλοι, πολύτιμοι ή ημιπολύτιμοι λίθοι, όπως και να τους ονομάσει κάποιος, πολύ λίγοι γνωρίζουν τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτά τα θαυμαστά πλάσματα της φύσης.

«Πλάσματα;» θα αναρωτηθούν οι περισσότεροι. Ναι, διότι και επιστημονικά πλέον αποδεδειγμένα, πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς, με δική τους αύρα και δόνηση, αλλά και με δικό τους χαρακτήρα, το κάθε κομμάτι ξεχωριστά, όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι. Άλλωστε πολύ εύκολα σήμερα, με τη βοήθεια του Διαδικτύου, μπορούμε να αναζητήσουμε επίσημες πανεπιστημιακές έρευνες, ιδιαίτερα από τα πανεπιστήμια της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κατά πρώτον λόγο γιατί οι Σοβιετικοί αφιέρωσαν πολύ χρόνο και χρήμα σε έρευνες, αλλά και της Αμερικής, της Γερμανίας, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών.

Από ρωσικά πειράματα, για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι οι κρύσταλλοι γοητεύονται ιδιαίτερα από την κλασική μουσική. Στην έρευνα, οι επιστήμονες τοποθέτησαν σε ένα δωμάτιο κρυστάλλους χαλαζίες (Crystal Quartz), επέλεξαν δέκα διαφορετικά είδη μουσικής και μέσω υπολογιστών παρατηρούσαν την αντίδραση στις δονήσεις των κρυστάλλων. Ενώ στα εννέα είδη μουσικής η αντίδραση ήταν ασύμμετρη και αλλοπρόσαλλη, στη μελωδία της κλασικής μουσικής οι δονήσεις άρχισαν να εναρμονίζονται με την μουσική και οι υπολογιστές λαμβάνανε αρμονικά καμπυλωτά σήματα. Οι ίδιες αντιδράσεις παρατηρήθηκαν σε φωτογραφίες Κυριλιάν, στις οποίες καταγράφηκε η συμπεριφορά της αύρας τους.

Νεφρίτης

-Πότε και πώς «ανακαλύφθηκε» η χρησιμότητα των κρυστάλλων;
Από την αρχαιότητα ήταν γνωστές οι ιδιότητες των κρυστάλλων. Σήμερα, όμως, σημαντική συμβολή έχουν οι επιστημονικές έρευνες των πανεπιστημίων ανά τον κόσμο που προαναφέραμε, με τις οποίες μπορούμε να γνωρίζουμε επακριβώς και τεκμηριωμένα πώς λειτουργούν οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά γενικότερα, ώστε να κατανοήσουμε τον λόγο της προέλευσης των ηλεκτρομαγνητικών, ενεργειακών και θεραπευτικών ιδιοτήτων τους. Διότι πρόκειται περί ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.

Εάν λοιπόν παρατηρήσουμε τη μοριακή δομή των κρυστάλλων σε ένα μικροσκόπιο, θα δούμε ότι αποτελείται μόνο από γεωμετρικά σχήματα, τριγωνική, τετράγωνη, παραλληλόγραμμη, ορθογώνια, ρομβοειδή μοριακή δομή. Αυτή είναι η πρώτη μας εξακρίβωση ότι πρόκειται για ορυκτό και όχι για μια απλή πέτρα. Η μοριακή δομή κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε μια ατελείωτη και συνεχή κυκλική κίνηση γύρω από ένα νοητό κέντρο, κίνηση η οποία παράγει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Η συνεχόμενα παραγόμενη ενέργεια σε συνδυασμό με τη συνολική και διαφορετική μοριακή σύνθεση είναι αυτή που μας δίνει τις διαφορετικές ενεργειακές και θεραπευτικές ιδιότητες του κάθε λίθου ξεχωριστά. Τα ορυκτά αισθάνονται και αντιδρούν μέσω της αύρας και των δονήσεών τους και των δικών μας αντίστοιχα. Αυτός είναι ο τρόπος επικοινωνίας τους μαζί μας. Ακόμη και εάν οι περισσότεροι δεν τα νοιώθουμε, εκείνα γνωρίζουν τις ανάγκες μας από την πρώτη στιγμή που θα έρθουν σε επαφή με την αύρα και τη δόνησή μας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν καταστάσεις της καθημερινότητάς μας προς όφελός μας. Τα ορυκτά, επίσης, θεωρούνται ως μια τεράστια βάση δεδομένων, είναι το DNA του πλανήτη μας, έχοντας αποθηκεύσει στη μοριακή τους δομή όλη την εξέλιξη της γης, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της.

-Ποιος είναι ο σωστός τρόπος επιλογής ενός κρυστάλλου;
Καταρχάς, δεν επιλέγουμε εμείς τον λίθο, αυτός επιλέγει εμάς. Αυτό συμβαίνει, τις περισσότερες φορές, όταν στεκόμαστε μπροστά σε λίθους ή πιάνουμε κάποιους στο χέρι και αισθανόμαστε μια ιδιαίτερη έλξη, μας μαγνητίζει κατά μια έννοια. Σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να τον πάρουμε. Σε γενικές γραμμές, όμως, για κάποιον που θέλει να προσπαθήσει να αλλάξει κάποιες καταστάσεις στην ζωή του, η επιλογή των λίθων θα πρέπει να έχει σχέδιο. Κάνουμε μια λίστα με τις προτεραιότητές μας, για παράδειγμα υγεία, οικονομικά, αισθηματικά. Έτσι, πηγαίνοντας να προμηθευτούμε τους λίθους μας, ξέρουμε εκ των προτέρων τον στόχο και θα ζητήσουμε να μας προτείνουν λίθους με συγκεκριμένες ιδιότητες. Όταν θα μας παρουσιάσουν τις επιλογές, είναι εύκολο ο κατάλληλος λίθος θα μας επιλέξει.

-Ένας αυθεντικός κρύσταλλος είναι αναγκαστικά ακριβός;
Όχι! Το σημαντικότερο είναι, εάν τον θέλουμε για τις ιδιότητές του και όχι ως κόσμημα, να είναι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι, ενάμιση έως δύο πόντους τουλάχιστον. Όσο μεγαλύτερος τόσο περισσότερη ενέργεια εκπέμπει και άρα τόσο αποτελεσματικότερος είναι. Πολλοί παίρνουν μικρά κομματάκια και περιμένουν θαύματα. Θαύματα ούτως η άλλως δε γίνονται, οι λίθοι μπορούν, σε πολλές περιπτώσεις, να γείρουν την πλάστιγγα προς όφελός μας, αλλά να πάρουμε έναν Αβεντουρίνη ή Αμαζονίτη, να περιμένουμε να συμπληρώσουμε ένα δελτίο και να κερδίσουμε το ΤΖΑΚ-ΠΟΤ, δεν γίνεται. Η επίδρασή τους και η αποτελεσματικότητά τους έχει να κάνει με μια σειρά παραγόντων, οι οποίοι αφορούν την κατάσταση της αύρας μας, την ψυχολογία μας, την επιβαρυμένη καθημερινότητά μας. Για τον λόγο αυτό, βλέπουμε σε άλλους μια άμεση και δυνατή αποτελεσματικότητα και σε άλλους να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να έχουν απτά αποτελέσματα. Αλλά για να επιστρέψουμε στην αρχική ερώτηση, ακόμα και με  5 – 10 ευρώ (ανάλογα και το κατάστημα) μπορούμε να έχουμε έναν λίθο με ισχυρή αποτελεσματικότητα.

Αμαζονίτης

-Αυτό που ακούω συχνά για τους κρυστάλλους είναι ότι είναι καλύτεροι αυτοί που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία. Ισχύει;
Αυτός είναι ένας μεγάλος μύθος. Όπως αναφέραμε και πριν, τα ορυκτά και οι κρύσταλλοι έχουν τις ιδιότητές τους λόγο της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, η οποία πηγάζει από τη μοριακή τους δομή και όχι από την εξωτερική τους εμφάνιση. Απλά, στην περίπτωση των ανεπεξέργαστων είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για ορυκτά γιατί είναι εύκολο να το διακρίνουμε. Στα επεξεργασμένα πολύ εύκολα μπορούν να μας πουλήσουν έναν τεχνητό λίθο. Δύσκολα κάποιος που δεν ξέρει θα διακρίνει ότι δεν είναι φυσικός. Η αγορά έχει γεμίσει με τεχνητούς Αιματίτες, πολύ όμορφα σχέδια, αλλά αν πάρουμε έναν μαγνήτη δε θα μαγνητιστούν. Ο φυσικός Αιματίτης αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από σίδερο και πρέπει να μαγνητίζεται. Επίσης, ένα ακόμα στοιχείο είναι οι τιμές. Πολλοί πέφτουν στην παγίδα των τηλεπωλήσεων ή άλλων επιτήδειων και πιστεύουν ότι έκαναν μια καλή αγορά. Καταλήγουμε στο ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε από πού θα προμηθευτούμε τους κρυστάλλους μας και για να είμαστε σίγουροι και μόνο για αυτό, καλύτερα να είναι ανεπεξέργαστοι.

Αιματίτης

-Πείτε μας κάποια πράγματα σχετικά με την κρυσταλλοθεραπεία.
Σίγουρα, όλοι μας, ακόμη και εάν δεν έχουμε προσωπική εμπειρία από ιαματικά λουτρά, έχουμε ακούσει και γνωρίζουμε τις ευεργετικές τους επιδράσεις στην υγεία μας. Ακόμη και η σύγχρονη ιατρική αποδέχεται την αποτελεσματικότητα των ιαματικών πηγών. Λίγοι άνθρωποι στην Ελλάδα γνωρίζουν τι είναι η κρυσταλλοθεραπεία και πολλοί λιγότεροι έχουν προσωπική εμπειρία από τις ευεργετικές της ιδιότητες, αν και οι πρώτες γνώσεις και εφαρμογές μας έρχονται από τον Ιπποκράτη, του οποίου οι πρακτικές ως επί το πλείστον ήταν οι θεραπείες με ίασπη και βότανα.

Με το πέρασμα χιλιάδων χρόνων έως σήμερα, πολλοί κρυσταλλοθεραπευτές εμπλούτισαν τις σημερινές μας γνώσεις στην κρυσταλλοθεραπεία και τις διάφορες πρακτικές εφαρμογές της. Η θεραπεία με ορυκτούς κρυστάλλους είναι ένα σύστημα «πιστεύω» που έγκειται στην πεποίθηση ότι οι κρύσταλλοι εμπεριέχουν ενέργειες και χαρακτηριστικά, που είναι ικανά να υποστηρίξουν θεραπευτικά την καλή ψυχοσωματική υγεία. Δεν αποτελεί μέρος επιστημονικής έρευνας της σύγχρονης ιατρικής θεωρίας και πρακτικής, αλλά είναι μια γενικότερη θεώρηση των θεραπευτικών δυνατοτήτων των κρυστάλλων που λέει ότι τα κρύσταλλα που είναι ορυκτά, με συγκεκριμένη ατομική δομή, έχουν μεταφυσικές ικανότητες.

Οι κρυσταλλοθεραπευτές αναφέρουν ότι αυτό το σύστημα λειτουργεί, γιατί τα πάντα είναι ενέργεια και παλλόμενα σε διάφορα μήκη κύματος, θεραπεύουν, δηλαδή, διά μέσου αυτών των δονήσεων. Κάθε ζωντανός οργανισμός έχει ένα ενεργειακό δονητικό σύστημα, που εμπεριέχει ενεργειακά κέντρα (τσάκρα), λεπτοφυή σώματα και μεσημβρινούς. Χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους κρυστάλλους, κάποιος μπορεί να επανασυντονίσει ένα ενεργειακό σύστημα ή να εξισορροπήσει το φυσικό ενεργειακό πεδίο, επιτυγχάνοντας έτσι μια καλή φυσική κατάσταση.

Οι πιο παλαιές αναφορές σχετικά με τη θεραπεία με κρυστάλλους μας έρχονται από την αρχαία Αίγυπτο. Ο πάπυρος του Eber αναφέρει τη θεραπευτική χρήση πολλών ορυκτών κρυστάλλων. Η θεραπεία με κρυστάλλους αναφέρεται επίσης στο ινδικό θεραπευτικό σύστημα της Αγιουρβέδα και στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική εδώ και περίπου 5.000 χρόνια.

Τα τσάκρα του σώματος

Η κρυσταλλοθεραπεία με ενεργειακό νερό, για παράδειγμα, δεν είναι τίποτα άλλο από την αντίστροφη διαδικασία του φαινομένου των ιαματικών πηγών. Στις ιαματικές πηγές το νερό διαπερνά τα διάφορα ορυκτά τοιχώματα, απορροφώντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες και αναβλύζει στην επιφάνεια της γης, στην κρυσταλλοθεραπεία τοποθετούμε εμείς τα ορυκτά στο νερό, ανάλογα με τον στόχο και τις ανάγκες μας. Οι διαφορές είναι μεγάλες ως προς τη θεραπευτική αποτελεσματικότητα. Γιατί; Διότι στα ιαματικά λουτρά, κατά πρώτον, ο υπόγειος ορυκτός πλούτος είναι περιορισμένος σε συγκεκριμένα ορυκτά κοιτάσματα ανάλογα την περιοχή, ως εκ τούτου, υπάρχει ο περιορισμός της επιλογής των θεραπευτικών ιδιοτήτων. Κατά δεύτερον, ο χρόνος που διαπερνά το νερό αυτά τα κοιτάσματα είναι σχετικά σύντομος, παρόλα αυτά έχουμε αποτελεσματικότητα.

Στην κρυσταλλοθεραπεία, επομένως, έχουμε επιπλέον τη δυνατότητα να επιλέξουμε όποιο ορυκτό ή συνδυασμό ορυκτών θέλουμε, ανάλογα με τις ανάγκες μας, οι οποίες μπορεί να απαιτούν Αμέθυστο ή Οψιδιανό. Αντί, λοιπόν, να ταξιδέψουμε στη μακρινή Βραζιλία αναζητώντας μια ιαματική πηγή από Αμέθυστο ή στα Ουράλια για μια πηγή Οψιδιανού, τοποθετούμε απλά στην κανάτα μας το ανάλογο ορυκτό και έχουμε μετά από 10-12 ώρες ένα ισχυρό ελιξίριό τους το οποίο μπορούμε να πιούμε, να κάνουμε εντριβή στα επίμαχα προβληματικά σημεία ή να απολαύσουμε ένα θεραπευτικό μπάνιο στην μπανιέρα του σπιτιού μας.

Ένας άλλος τρόπος χρήσης των ορυκτών στην κρυσταλλοθεραπεία είναι η τοποθέτηση των απαραίτητων ορυκτών επάνω στο σημείο του προβλήματος ή του πόνου. Κατά αυτό τον τρόπο στοχεύουμε, με τη θεραπευτική ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που εκπέμπουν τα ορυκτά, το προβληματικό μας όργανο ή την περιοχή του σώματος που ασθενεί.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις πρακτικές της κρυσταλλοθεραπείας όπως ακριβώς μια ιατρική αγωγή. Σε καθημερινή βάση και για συγκεκριμένο διάστημα, θα πρέπει να λαμβάνουμε το ελιξίριο ή να αυτοτοποθετούμε τους λίθους μας. Χωρίς πρόγραμμα δεν μπορούμε να περιμένουμε σοβαρά αποτελέσματα. Ως ζωντανοί οργανισμοί, οι ορυκτοί λίθοι, ειδικά στην περίπτωση της κρυσταλλοθεραπείας, αναγνωρίζουν μέσω της αύρας μας τις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές μας ανάγκες και δυσλειτουργίες.

-Γιατί, όμως, σε αρκετές περιπτώσεις η κρυσταλλοθεραπεία δεν έχει αποτελέσματα;
Αυτή η απάντηση είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι ότι αγοράζοντας κάποιο ορυκτό ή κόσμημα δεν έχουμε ουσιαστικά πραγματική πίστη ότι μπορεί να ευεργετηθούμε, καθώς η κοινή λογική της επιστημονικής τεκμηρίωσης δε μας το επιτρέπει. Φτάνει, όμως, μόνο να αναλογιστούμε, μέσα από το πέρασμα του χρόνου, πόσες φορές, όλες οι επιστήμες χρειάστηκαν να αναθεωρήσουν απόψεις και θεωρίες. Επίσης, δυστυχώς επικρατεί η άποψη «τι έχω να χάσω, ας δοκιμάσω». Αυτή η προσπάθεια βέβαια είναι εξαρχής καταδικασμένη. Εάν και εσείς βρισκόσασταν στη θέση των ορυκτών, σίγουρα δε θα βοηθούσατε κάποιον που σας αντιμετωπίζει με τόση διστακτικότητα ενώ έχει την ανάγκη σας.

Ακόμη ένας λόγος, ο οποίος συνδέεται άμεσα με τον προηγούμενο, είναι ότι αγοράζουμε τους λίθους ή τα ορυκτά μας χωρίς κατόπιν να τα καθαρίσουμε και να τα ενεργοποιήσουμε όπως θα έπρεπε. Θεωρώντας (λανθασμένα) ότι αρκεί και μόνο να τα φοράμε επάνω μας ή να τα τοποθετήσουμε στο σπίτι μας χωρίς να ασχοληθούμε καθόλου μαζί τους.

Ο επόμενος λόγος είναι πιο εξειδικευμένος αλλά ιδιαίτερα συχνός. Το ενεργειακό μας πεδίο είναι μπλοκαρισμένο. Συχνά αναφέρεται ως «μπλοκαρισμένα τσάκρα». Αυτό οφείλεται κυρίως στους επώδυνους και τρομακτικούς ρυθμούς της σύγχρονης αστικής κοινωνίας που ζούμε, αλλά και στις ιδιαίτερα άσχημες ψυχικές και ψυχολογικές πιέσεις, όπως άγχος, μελαγχολία, στεναχώρια και σε συνδυασμό με τον ανορθόδοξο τρόπο διατροφής που κάνουμε, είμαστε ουσιαστικά «καταδικασμένοι» εάν αφεθούμε μόνο στα χέρια της σύγχρονης επιστήμης. Ο λόγος έχει να κάνει με το ενεργειακό και πνευματικό μας επίπεδο, εκεί δηλαδή που η επιστήμη έχει μείνει αρκετά πίσω λόγω της μη αποδοχής και αναγνώρισης του μεγαλύτερου μέρους αυτών των πνευματικών θεωριών. Μόνο τα τελευταία χρόνια, άρχισαν σιγά-σιγά να αναγνωρίζονται έρευνες και μεταφυσικές θεωρίες.

Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η κρυσταλλοθεραπεία δεν επηρεάζει τις τυχών επιστημονικές ιατρικές αγωγές. Συνεχίζεται η ακολούθησή τους όπως προτάθηκαν από τον γιατρό. Άλλωστε, τα ορυκτά δε λειτουργούν όπως τα φαρμακευτικά σκευάσματα και για τον λόγο αυτόν ο χρόνος ίασης ή αποτελεσματικότητας είναι διαφορετικός ανάλογα με την περίπτωση.

Θα ήθελα να αναφέρω μια προσωπική εμπειρία, η οποία ακόμα και 25 χρόνια μετά έχει μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη μου. Όταν έφτασα στη Γερμανία για να μάθω την τέχνη του λιθογλύφου, δε θα ξεχάσω την πρώτη πρόταση του γέροντα δασκάλου μου όταν άρχισε τη θεωρία. Μου έδωσε στο χέρι ένα μεγάλο κομμάτι πράσινο ίασπη και κοιτώντας με στα μάτια μου είπε: «Κύριε Καρολίδη, ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο δύο θεία δώρα για να ξεπερνά τις αντιξοότητες της καθημερινότητάς του, τα ορυκτά και τα βότανα. Ο κόσμος τα ξέχασε σήμερα και τα δύο, ο δικός σας ο Ιπποκράτης θεράπευε με αυτό το ορυκτό που κρατάτε, μεταξύ άλλων, και την επιληψία».

-Θα μπορούσατε να μας παραθέσετε ορισμένες προσωπικές εμπειρίες πελατών σας;
Φυσικά! Και θα ξεκινήσω από την οικογένειά μου. Το σπίτι στο οποίο μέναμε μέχρι πρόσφατα είχε υπερβολική υγρασία. Από το προηγούμενο καλοκαίρι, η γυναίκα μου παρουσίασε ξαφνικά έντονα αναπνευστικά προβλήματα τα οποία τότε ακόμα δε γνωρίζαμε ότι προέρχονταν από την υγρασία. Κάναμε μια σειρά από εξετάσεις, από τις οποίες οι θεράποντες γιατροί δεν εντόπιζαν την αιτία του προβλήματος. Ο πνευμονολόγος, όμως, μας συνταγογράφησε ένα φάρμακο. Η κατάσταση καλυτέρεψε, αλλά μόλις το σταματούσε το πρόβλημα επανέρχονταν. Έτσι, η γυναίκα μου φόρεσε ένα μεγάλο κομμάτι Λάπις Λάζουλι και για μήνες δε χρειάστηκε άλλα φάρμακα.

Όσον αφορά στη λειτουργικότητα των ορυκτών, έχουμε ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Σοδαλίτης είναι ένας πολύ δυνατός θεραπευτικός λίθος. Απορροφά από μια απλή γρίπη μέχρι και… εγώ δεν ξέρω πού μπορεί να φτάσει. Έχω παραδείγματα πελατών που βοηθήθηκαν σε σημαντικό βαθμό με προστάτη, θηλώματα κύστης, πόνους περιόδου. Όλοι οι πελάτες που τον χρησιμοποίησαν διαπίστωσαν την ευεργετικότητά του σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και παρατήρησαν όλοι ότι η απόχρωση των λίθων τους από γαλάζιο αλλάζει και γίνεται σκούρο μπλε.

Μια πελάτισσα, όμως, το φόρεσε στην κόρη της, η οποία είναι οχτώ μηνών και αυτός είναι ο μοναδικός λίθος που δεν έχει αλλάξει απόχρωση. Έναν μήνα μετά, τον αλλάξαμε με δική μου πρωτοβουλία, ούτε ο δεύτερος έχει αλλάξει απόχρωση έως σήμερα, τρεις μήνες μετά. Το μωρό δεν έχει κανένα θέμα υγείας που θα ενεργοποιούσε την θεραπευτική ικανότητα του λίθου αλλάζοντας παράλληλα απόχρωση, όπως έγινε σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.

Και το πιο αξιοσημείωτο: ο Σοδαλίτης ενεργειακά θεωρείται ο λίθος των καλλιτεχνών. Δυο πελάτισσες, λοιπόν, μια ηθοποιός και μια τραγουδίστρια, τον ενεργοποίησαν αποκλειστικά για τη δουλειά τους. Και οι δύο λίθοι, σε αυτές τις δυο διαφορετικές περιπτώσεις, έγιναν ανοιχτό γκρι και όχι σκούρο μπλε. Έχω ακούσει από πελάτες τις πιο απίστευτες ευεργετικές εμπειρίες.

Λάπις Λάζουλι

Θα ήθελα να αναφέρω κάτι το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό και το πιστεύω εμπειρικά μετά από τόσα χρόνια ενασχόληση με τα ορυκτά. Κάθε ορυκτό, άσχετα με τις ιδιότητες, θεραπευτικές ή ενεργειακές που του αποδίδονται θεωρητικά σε βιβλία ή στο διαδίκτυο, προσαρμόζεται στις ανάγκες του ιδιοκτήτη του. Για αυτό, μην απορούμε όταν έχουμε εμπειρίες για ιδιότητες οι οποίες δεν τους αποδίδονται και να παίρνουμε πάντα τον λίθο για τον οποίο νιώθουμε μια ιδιαίτερη έλξη.

_______

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Καρολίδη για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε!

No related posts.