Comic Con 2015 – Οι Πρωταγωνιστές

Με την εκδήλωση να χτυπά ανυπόμονα τις πόρτες της Θεσσαλονίκης, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε σε βάθος τους τιμώμενους καλεσμένους…

Giorgio Cavazzano: Γεννηθείς το 1947 στη Βενετία, ο εν λόγω κύριος εργάστηκε κοντά στον μέντορα των ιταλικών ιστοριών Disney, Romano Scarpa. Από πιτσιρικάς ακόμη (14) ξεκίνησε τα πρώτα δειλά του βήματα στη βιομηχανία των comics ως μελανωτής και χρωματιστής των ιταλικών εκδόσεων. Η ιδιαίτερη τεχνική του Cavazzano περιστρέφεται γύρω από στη σύμπτυξη της παραδοσιακής εμφάνισης των χαρακτήρων της Disney με ρεαλιστικές απεικονίσεις διάφορων τεχνολογικών προϊόντων, όμως μηχανές, αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα κ.ά. Όπως είναι φυσικό, το έργο του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πληθώρα νέων σχεδιαστών comics, Ιταλών και μη. Στο ρεπερτόριο του περιλαμβάνονται ιστορίες του Mickey, του Donald, του Scrooge και πολλών ακόμη. Πρόσφατα, ο Cavazzano εικονογράφησε το επικής φαντασίας comic της Disney «Ο κόσμος των Δρακοαφεντάδων», σε μελάνι του Byron Erickson.

William Simpson: Μεγαλωμένος στους ανεμοδαρμένους λόφους της Βόρειας Ιρλανδίας, ο William Simpson μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι με τις ανθολογίες Warrior και 2000 AD. Έκτοτε έχει γράψει ιστορίες για τεύχη των “Batman”, “Judge Dredd” και “Hellblazer”. Περί το 2000 η καριέρα του πήρε στροφή προς τον κόσμο του κινηματογράφου, όταν και εργάστηκε ως σχεδιαστής εικονογραφημένου σεναρίου (storyboard artist) για ταινίες όπως το “Reign of Fire” και το “City of Ember”. Σήμερα, ο Simpson εργάζεται ως lead σχεδιαστής για την HBO, φιλτράροντας το όραμα του σκηνοθέτη και διοχετεύοντας το σε χαρτί και μελάνι. Βρίσκεται υπεύθυνος για τις αρχικές ιδέες της εμφάνισης των δράκων, των ανταρόλυκων και κυρίως του κορακιού με τους τρεις οφθαλμούς. Η δουλειά του εμφανίζεται και στο βιβλίο “Complete Guide to Westeros”, που συνέγραψε και επιμελήθηκε ο J.R.R. Martin.

Esad Ribic: Γεννημένος στη Κροατία (αν και χαίρει βοσνιακής καταγωγής) της δεκαετίας του 1970, ο Ribic σπούδασε σχεδιασμό γραφικών στη σχολή εφαρμοσμένων τεχνών και σχεδιασμού στο Ζάγκρεμπ. Τα πρώτα του μαργαριτάρια ξεπήδησαν τη δεκαετία του ’90, όταν και επιμελήθηκε μικρές ιστορίες στο κροατικό περιοδικό Plavi και το γερμανικό Gespenster Geschichten. Να σημειωθεί πως τέλεσε και ως film animator στις ταινίες “The Little Flying Bears” (1990) και “Lapitch the Little Shoemaker” (1997). Η συνεργασία του με τη Marvel έγινε κυρίως στο επίπεδο σχεδιασμού εξώφυλλων για τους Loki, Silver Surfer, Wolverine, Thor, Amazing Spiderman κ.ά.

Mario Alberti: Γεννημένος το 1965 στην Ιταλία, ο Mario Alberti αποφοίτησε με πτυχίο στα Οικονομικά, με θέμα της πτυχιακής του εργασίας την κυκλοφορία στην αγορά των comics. Το 1990 εκκίνησε ουσιαστικά η καριέρα του ως επαγγελματίας εικονογράφος, με την μικρή ιστορία “Holly Connick” για το περιοδικό Fumo di China. Το 1993 είναι η χρονιά που έγινε μέλος της ιταλικής εταιρείας comics Sergio Bonelli Editore και επινόησε την περσόνα του Nathan Never (ειδικός πράκτορας σε μια -όχι και τόσο μακρινή- δυστοπία), αποσπώντας το βραβείο Albertarelli. Την ίδια χρονιά, ξεκινά να δουλεύει έναν δεύτερο χαρακτήρα, την Rebecca “Legs” Weaver, η οποία δρα στο ίδιο σύμπαν με τον Never. Το 1999 αποσπά βραβείο σενάριο για το “L’Immortale”. Έχει συνεργαστεί με την DC Comics, σχεδιάζοντας κυρίως εξώφυλλα τευχών.

Cyehra: Το πραγματικό της όνομα είναι Katharina και είναι γεννημένη το 1989. Έχει σπουδάσει μηχανική βιομηχανιών, το χόμπι της ωστόσο είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Με το cosplay, κάποιος προσπαθεί να μοιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο σε κάποια μορφή των πεδιών των comics, των manga, των ταινιών και των βιντεοπαιχνιδιών. Αποτελεί μια μορφή έκφρασης, απαιτεί ωστόσο δουλειά και πολύ προσοχή, χρόνο και έξοδα. Η Cyehra κάνει cosplay από το 2004-5, με ένα μικρό ενδιάμεσο κενό.

Αυτά είναι τα πρόσωπα. Ελάτε να τα γνωρίσετε, γίνετε ένα ακόμη καρέ στο comic της ζωής και του γέλιου.

Related posts:

  1. Comic Con 2015: Θεσσαλονίκη edition
  2. Ενάτη και Καλύτερη