Γιατί ο Έλληνας μισεί τη Μέρκελ

Όταν η συζήτηση σε μία παρέα οδηγηθεί στα πολιτικά, το πρωτεύον θέμα είναι η οικονομική κρίση που βιώνει εδώ και κάμποσα χρόνια η Ελλάδα και η οποία κάθε άλλο παρά στο τέλος της δείχνει να φτάνει. Και μία τέτοια κουβέντα σε παρέα Ελλήνων συνεπάγεται, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, και κλίμα πόλωσης. Από τη μία πλευρά, η χώρα μας και από την άλλη πλευρά, οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Και είναι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αυτή που προσωποποιεί την έννοια «Ευρωπαίοι εταίροι» και στην οποία ένας σημαντικός αριθμός των Ελλήνων απευθύνει τις… κατάρες του για την ηγεμονική πολιτική που της αρέσει να ακολουθεί επιβάλλοντας τα «θέλω» της σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Δεν είναι λίγες οι φορές που τη χαρακτηρίζουν και ως σύγχρονο Χίλτερ μίας διαχρονικά ναζιστικής Γερμανίας. Ο λόγος; Μα φυσικά το ότι η Μέρκελ θέλει να πιει το αίμα του ελληνικού λαού. Θέλει να τον εξοντώσει και να τον εξαθλιώσει. Να τον εξαφανίσει, να καταπατήσει την εθνική του κυριαρχία και εντέλει να τον κατακτήσει. Γιατί; Διότι ανέκαθεν έτσι έκαναν οι Γερμανοί. Τέτοιοι ήταν πάντα. Το έχουν στο D.N.A. τους…

Μήπως, όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι; Θα μπορούσε να ειπωθεί φυσικά, ότι η πρωθυπουργός της Γερμανίας ακολουθεί δεσποτική πολιτική και, σε μεγάλο βαθμό, επιδιώκει να εξουσιάζει όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι, ωστόσο, αμφίβολο αν ο λόγος για τον οποίο στηλιτεύεται έντονα από πολλούς Έλληνες είναι αυτές καθαυτές οι πολιτικές της ή για το γεγονός ότι εκείνη δεν είναι Ελληνίδα ώστε να τις εφαρμόζει όχι ως καγκελάριος του γερμανικού κράτους αλλά ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Αν η Μέρκελ ήταν Ελληνίδα, θα λατρευόταν απ’ όσους τώρα μισιέται. Δε χρειάζεται και πολλά για να το αντιληφθεί κανείς. Όταν, επί παραδείγματι, οι περισσότεροι δεν αντιδρούν σε δηλώσεις του τύπου «εμείς δε διαπραγματευόμαστε στα τέσσερα» ή «θα το κάνουμε Κούγκι», που ακούγονται συχνά-πυκνά από επίσημα κυβερνητικά χείλη, θα μπορούσε να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες τους πολιτικούς τους τούς θέλουν με τσαγανό, έτοιμους, τρόπον τινά, για «μάχη».

Ηγεμονικό; Εξουσιαστικό; Αυτό, όμως, φαίνεται πως επιθυμεί ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό Ελλήνων. Αυτό ακριβώς κάνει και η Μέρκελ. Προασπίζει -η Ελλάδα έχει, αυτήν τη στιγμή, χρέη 317 δις. ευρώ- τα συμφέροντα της Γερμανίας με ηγεμονικό και εξουσιαστικό τρόπο. Το κάνει καλά και αυτό προκαλεί μίσος…

No related posts.